ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nici măcar moartea Regelui Mihai nu îl face pe Traian Băsescu să își oprească atacurile asupra Casei Regale și a fostului monarh.

Prezent într-o emisiune tv, fostul președinte a lansat un atac ironic la adresa Custodelui Casei Regale, Principesa Margareta, și a amenințat că va mai continua să își manifeste adversitatea și după funeralii. „Poate îmi ridică și mie nepoții la rangul Principesei. Nu comentez cu Casa Regală, cum decide Parlamentul. Discutăm după perioada de doliu”, a spus Băsescu la RTV, conform stiripesurse.ro.

Adversitatea dintre Traian Băsescu și Regele Mihai s-a manifestat în 2011, când pe atunci președintele s-a opus invitării suveranului în Parlament pentru a ține un discurs cu prijelul împlinirii a 90 de ani și l-a acuzat de trădare.

„Mulți spun că abdicarea a fost un mare act patriotic. Nu! A fost un act de trădare a intereselor naționale din partea Regelui Mihai. Antonescu este vinovat în istorie pentru pogromul împotriva evreilor, pentru deportarea lor în Transnistria. Uităm că România avea atunci un șef de stat. Antonescu era prim-ministru. Unuia îi dăm averile, pe altul îl facem criminal de război. De ce? Doar pentru că unul a fost slugă la ruși?”, spunea Băsescu în iunie 2011.