Fostul președinte Traian Băsescu a catalogat drept „comportament de stat mafiot” reacția Laurei Codruța Kovesi și Liviei Stanciu în cazul Rarinca, spunând că au fost mulți oameni ținuți în arest cu brutalitate. Băsescu a vorbit și despre întâlnirile de la sediile SRI, transmite Mediafax.


„Nu am niciun dubiu că au fost oameni listați să fie eliminați, nu am să îi pomenesc, pentru că nu am informația decât sporadic pe ici pe colo. Sunt și oameni care au fost vizați să fie îndepărtați. Eu nu văd o logică. Eu după ce s-a întâmplat cu doamna Rarinca, pe care nu o cunosc, dar am văzut că după ce a fost achitată așa a tăbărât Kovesi și Livia Stanciu pe ea, încât a fost condamnată. A fost un comportament de stat mafiot. Ce interes ai ca tu Kovesi să ceri recurs în anulare? Condamnați un om. Atunci m-a îngrozit ce au putut să facă cele două doamne’, a declarat Traian Băsescu, la România Tv.

„Au fost mulți oameni ținuți în arest cu brutalitatea, iar problema acum, mă uit la câți se bucură și practic mesajul lor este de a demola toată justiția. Dau o replică: Băsescu a aprobat codul penal. Codul Penal a stat într-o comisie în perioada lui Victor Ponta. Codurile, să nu creadă cineva că le-a lucrat Băsescu la Cotroceni. Nu, cei mai mari profesori universitari, au fost 10 milioane de euro de la Banca Mondială pentru ca acești mari profesori, avocați de renume, au fost bine plătiți să scrie acele Coduri”, a mai spus fostul președinte.


Băsescu declară că nu a intervenit niciodată pentru un dosar penal și se întreabă când au început abuzurile.

„Ce vă pot garanta e că niciodată nu am cerut unui procuror sau judecător să facă sau să nu facă un dosar. Nici măcar pentru fratele meu nu am intervenit. Nu vreau să mă plâng. Nu vreau să vorbesc despre familia mea pe tema asta, pentru că nu cred că e cazul să mă plâng, dar vă spun altceva. Pe mine mă deranjează, nu aș spune că e un deranj neapărat, mă impresionează neplăcut cei care ar vrea să demoleze justiția și să ajunge unde? În 2004 unde se stabilea în Kiseleff și îi face dosar lui Băsescu, lui ăla sau lui ăla. Abuzurile s-au produs în general la DNA, nu la celelalte structuri de parchete, unde procurorii au lucrat în treaba lor, dar DNA s-a confirmat că a mers pe înscenări. Vin și spun. De când au început?”, a mai spus fostul președinte. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews