ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a scris pe o rețea de socializare că nominalizarea lui Tudorel Toader la Ministerul Justiție are un avantaj ce nu poate fi contestat, acela că noul ministru „știe carte”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook senatorul PMP se întreabă dacă Toader „va fi capabil să încalce legea pentru a da satisfacție celor care l-au numit”.

„Aflând despre nominalizarea Domnului Tudorel Toader la Justiție, nu pot să nu mă întreb dacă va fi capabil să încalce legea pentru a da satisfacție celor care l-au numit. Există însă un avantaj ce nu poate fi contestat prin nominalizarea lui Tudorel Toader la justiție: în mod cert, ȘTIE CARTE”, scrie Traian B[sescu.

Senatorul face referire la un episodul petrecut în vara anului 2012, când Toader, în calitate de judecător la CCR, a făcut opinie separată, considerând că președintele trebuie demis.

„Îmi aduc aminte încercarea disperată a judecătorului Curții Constituționale Tudorel Toader, din vara anului 2012, după desfășurarea referendumului de suspendare.

Atunci, judecătorul din Iași a făcut opinie separată, încercând mistificarea rezultatului de la urne și susținând că Președintele României trebuie demis, în condițiile în care, la vot, se prezentaseră doar 46 la sută din electori, și nu 50 la sută plus unu, așa cum cerea Legea Referendumului în mod expres. Pentru mine a fost clară înregimentarea judecătorului constituțional în corul pesedisto-liberal, condus de Ponta și Antonescu, autori ai unei lovituri de stat care a îngrijorat lumea occidentală și a decredibilizat România.

Nu am dubii că poziția judecătorului era puternic influențată de sponsorul său politic, Relu Fenechiu”, a postat fostul președinte.

Juristul Tudorel Toader va ocupa funcția de Ministru al Justiției, rămasă vacantă în urma demisiei lui Florin Iordache și ocupată interimar de Ana Birchall.