Europarlamentarul PMP Traian Băsescu spune că Angela Merkel și Emmanuel Macron trag o linie groasă între Vechea Europă și Estul Uniunii Europene, într-un moment în care UE avea nevoie mai mult ca oricând de solidaritate și politicieni care să accelereze procesele de integrare și susține că este necesară o reacție solidară a estului Europei potrivit news.ro

„Ce frumos suna Declarația de la Sibiu ! Macron și Merkel, folosindu-l ca paravan pe Donald Tusk au reușit să scoată Estul Uniunii Europene în afara Uniunii Europene”, scrie Băsescu pe pagina sa de Facebook.

„După ce Vechea Europă s-a izolat de estici în Zona Euro stabilindu-și buget separat de estici, azi, Franța și Germania izolează estul Uniunii Europene și prin respingerea oricărei nominalizări de est european pentru funcțiile de conducere a Uniunii Europene. Mai mult, printre nou nominalizați se află mediocrități politice precum premierul belgian Charles Michel sau tăcutul ministru al apărării german Ursula von der Leyen, greu de imaginat că ar putea fi aleși într-o țară estică măcar și ca primari într-o comună micuță”, afirmă fostul președinte.   Băsescu subliniază că, „într-un moment în care UE avea nevoie mai mult ca oricând de solidaritate și politicieni care să accelereze procesele de integrare, Merkel și Macron trag o linie groasă între Vechea Europă și Estul Uniunii Europene”, a scris fostul președinte.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews