ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europarlamentarul PMP Traian Băsescu spune că Angela Merkel și Emmanuel Macron trag o linie groasă între Vechea Europă și Estul Uniunii Europene, într-un moment în care UE avea nevoie mai mult ca oricând de solidaritate și politicieni care să accelereze procesele de integrare și susține că este necesară o reacție solidară a estului Europei potrivit news.ro

„Ce frumos suna Declarația de la Sibiu ! Macron și Merkel, folosindu-l ca paravan pe Donald Tusk au reușit să scoată Estul Uniunii Europene în afara Uniunii Europene”, scrie Băsescu pe pagina sa de Facebook.

„După ce Vechea Europă s-a izolat de estici în Zona Euro stabilindu-și buget separat de estici, azi, Franța și Germania izolează estul Uniunii Europene și prin respingerea oricărei nominalizări de est european pentru funcțiile de conducere a Uniunii Europene. Mai mult, printre nou nominalizați se află mediocrități politice precum premierul belgian Charles Michel sau tăcutul ministru al apărării german Ursula von der Leyen, greu de imaginat că ar putea fi aleși într-o țară estică măcar și ca primari într-o comună micuță”, afirmă fostul președinte.   Băsescu subliniază că, „într-un moment în care UE avea nevoie mai mult ca oricând de solidaritate și politicieni care să accelereze procesele de integrare, Merkel și Macron trag o linie groasă între Vechea Europă și Estul Uniunii Europene”, a scris fostul președinte.