ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Traian Băsescu va prezenta în Parlament un proiect de lege privind unirea cu Republica Moldova, informează portalul moldovean  deschide.md.

„La începutul sesiunii parlamentare, voi depune un proiect privind unirea cu Republica Moldova, bazat inclusiv pe Rezoluția 148 a Senatului SUA. Procedura presupune să vrea și moldovenii, printr-o decizie a Parlamentului”, a declarat Traian Băsescu.

Agenția de presă rusă TACC transmite că, potrivit afirmațiilor fostului președinte român, rezoluția menționată a Senatului SUA subliniază că Republica Moldova are dreptul la unirea cu România în conformitate cu prevederile Actului legislativ de la Helsinki din anul 1975.

De aceea, Traian Băsescu consideră că unirea trebuie să se producă prin hotărâri ale parlamentelor ambelor țări. El a explicat că, spre deosebire de România, unde în favoarea unirii celor două țări se pronunță majoritatea populației, în Republica Moldova, judecând după rezultatele sondajelor, circa 80% din cetățeni au o părere negativă privind această idee.