ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tramvaiele de la Arad, boicotate pe față de Gabriela Firea și susținătorii din Antene, așteaptă în depourile din Capitală semnăturile pentru liber la călători, relatează Cotidianul.

Actualul primar, Nicușor Dan, a promis că în septembrie 4-5 tramvaie vor intra în circulație. Primaria are acum 9 tramvaie de la Astra, dar pentru care nu a făcut recepția.
 
Proprietarul Astra Vagoane Arad, Vasile Vildar, afirma, în luna octombrie, că dacă până la finele acestei luni nu se va face respectiva recepție, va opri livarea tramvaielor, deși în fabrică sunt 30 de unități care sunt în stadii avansate de producție.
 
Nicușor Dan a promis că în septembrie 4-5 tramvaie vor intra în circulație. Primaria are acum 9 tramvaie de la Astra, dar pentru care nu a făcut recepția.

„Tramvaiele care au venit au motoare Siemens, comisia de recepție se va pronunța asupra conformității motoarelor cu oferta făcută și care ofertă a respectat caietul de sarcini, o să avem răspunsul final de la comisia de recepție. E o chestiune tehnică, dacă puterea motorului permite o viață lungă. Cerința din caietul de sarcini și oferta Astra pe care noi o verificăm este ca motoarele să dezvolte o putere de 120 kW în condiții care să-i permită o durată de viață lungă. Asta trebuie să verifice comisia”, a precizat Nicușor Dan.