ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Una dintre cele mai frumoase şosele din România, Transalpina, ar putea fi deschisă oficial circulaţiei la începutul lui august. Printr-o ordonanţă preşedinţială, CNADNR a obţinut dreptul de a conserva lucrările şi de a monta elemente de protecţie pentru ca traficul să se desfăşoare în siguranţă. Turiştii circulau, până acum, pe proprie răspundere, pentru că şoseaua avea statut de drum închis, informeaza TVR.

De câteva zile, pe Transalpina se lucrează intens la montarea parapetelor în zonele cu risc foarte mare de producere a accidentelor. Şoseaua, care traversează munţii Parâng şi urcă până la 2.100 de metri altitudine, este foarte căutată de turiști. Mulţi s-au aventurat să o parcurgă deşi, oficial, drumul este închis.

Reprezentanții CNADNR spun că vor fi suplimentate echipele de muncitori, pentru ca lucrările să fie gata rapid, astfel încât la începutul lunii august șoseaua să fie deschisă circulației.

Proprietarii de pensiuni din zona Rânca așteaptă şi mai mulţi turiști.

De aproximativ doi ani, Transalpina a fost motiv de scandal între cabanieri și autoritățile care au decis închiderea șoselei pentru că nu era sigura. CNADNR încearcă acum, în instanță, să preia șantierul de la firma Romtstrade ca să poată continua lucrările.