ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Realizatorii emisiunii Top Gear l-au denumit „cel mai frumos drum din lume”. Acum Transfăgărășanul este inclus de jurnaliștii de la The Telegraph în topul celor mai frumoase destinații pentru „vacanțe la volan”. 

Jurnaliștii publicației britanice The Telegraph au realizat un top 10 al celor mai frumoase destinații pentru vacanțe la volan din Europa, care includ trasee din Islanda până în România.

În acest clasament, Transfăgărășanul se situează pe locul al nouălea. Jurnaliștii The Telegraph amintesc faptul că Jeremy Clarkson, fostul star al show-ului BBC "Top Gear", a spus despre Transfăgărășan că este "cel mai bun drum pe care a condus vreodată".

Totodată, jurnaliștii de la The Telegraph, citați de Mediafax, spun că din orice perspectivă ai privi Transfăgărășanul, acesta este "o incredibilă ispravă de inginerie", un drum ca o pistă împânzită cu tunele, viaducte și poduri, "care cere o iscusință de a conduce șerpuit, ce depășește limitele unei astfel de aventuri".

The Telegraph precizează că Trasfăgărășanul "a fost creația liderului comunist Nicolae Ceaușescu", care "voia să se asigure că există o cale rapidă de evadare, în cazul unei invazii sovietice, prin trecătorile montane pitorești poziționate strategic din Carpații Meridionali". Ruta nu a fost însă niciodată folosită în acest scop, precizează The Telegraph.

"Am străbătut Transfăgărășanul de la nord la sud într-o zi înmiresmată de toamnă și-mi amintesc că eram cu răsuflarea tăiată la fiecare curbă abruptă. Dacă viziunea ta asupra Paradisului coincide cu imaginea unui set Scalextric (denumirea unui brand britanic ce produce piste și automobile de cursă de jucărie în miniatură - n.r.) întins pe mai bine de 500 de mile, atunci Transfăgărășanul este destinația perfectă", mai relatează The Telegraph.