ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul adjunct al Sănătății din Statele Unite ale Americii a fost învestit ca primul ofițer transgender cu patru stele din istoria țării, informează BBC.

Dr. Rachel Levine, în vârstă de 63 de ani, este acum amiral al Corpului Comandat al Serviciului de Sănătate Publică al SUA.

Acesta a descris evenimentul ca fiind „memorabil” și „istoric” în timpul discursului de depunere a jurământului de marți, încheind astfel:

„Fie ca această numire de astăzi să fie prima din multe altele care vor urma, pe măsură ce creăm un viitor divers și mai incluziv!”.

Corpul Comandat al Serviciului de Sănătate Publică al SUA numără aproximativ 6.000 de ofițeri în uniformă și are sarcina de a răspunde la crize sanitare precum pandemia de coronavirus și dezastrele naturale.

Secretarul pentru sănătate, Xavier Becerra, a descris numirea lui Levine în acest post ca fiind „un pas uriaș al națiunii spre egalitate”.

La bază medic pediatru, Levine a mai deținut funcția de responsabil al Sănătății în statul Pennsylvania și de secretar de stat pentru sănătate, ocupându-se de probleme precum răspunsul la dependența masivă de opioide.

În luna martie, Dr. Levine a fost confirmat în funcția de secretar adjunct al Sănătății din SUA printr-un vot de 52-48 în Senat.