ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Transnistria - regiune separatistă din estul Republicii Moldova - a anunțat joi că a dejucat o tentativă de asasinare a liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a transmis agenția de presă oficială rusă RIA Novosti, citată de Reuters, potrivit Știripesurse.

RIA Novosti citează oficiali de securitate transnistreni care susțin că tentativa de asasinat a fost comandată de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU).
 
Nu este clar deocamdată dacă aceștia au prezentat dovezi care să le susțină acuzațiile, notează Reuters, conform Agerpres.

„Ministerul Securității Statului al Republicii Moldovenești Nistrene informează despre prevenirea unui atac terorist. Crima, ordonată de SBU, era pregătită împotriva unui număr de oficiali transnistreni. Suspecții au fost reținuți. Ei fac depoziții.”, se arată în comunicatul de presă al ministerului, citat de RIA Novosti.

Atacatorii ar fi pregătit un atac terorist în centrul Tiraspolului și, pe lângă eliminarea liderilor transnistreni, mizau pe un număr mare de victime, notează agenția de presă rusă, conform Știripesurse.