ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Transsexualul Sarah Ashton-Cirillo, în vârstă de 45 de ani, a fost înlăturat din funcția de purtător de cuvânt al armatei ucrainene, după ce a realizat un videoclip în care a spus că ”diavolii ruși” vor ”plăti pentru crimele lor”, cu referire la lista de „dușmani ai Ucrainei” pe care figurează inclusiv cetățeni americani, ca Tucker Carslon sau Elon Musk, de exemplu. Pe aceeași listă s-a aflat și Daria Dughina, care a fost ucisă într-un atentat terorist atribuit serviciilor speciale ucrainene, comentează portalul american The American Conservative. Din România, pe lista cu „dușmani ai Ucrainei”, care ar trebui „vânați” se află fostul ministru de Externe Andrei Marga.

Armata ucraineană a declarat că declarațiile individului disforic nu au fost aprobate de superiori, deși nu este clar ce declarații anume au provocat suspendarea.

„Sergentul junior Sarah Ashton-Cirillo a fost suspendat din funcțiile de purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare Teritoriale din Ucraina în timp ce se desfășoară o anchetă”, a declarat Ministerul Apărării, citat de Daily Mail.
 
Săptămâna trecută, senatorul republican J.D. Vance a solicitat Serviciului Național de Informarții și Deopartamentului de Stat să comunice dacă „acest ciudat” este plătit din banii contribuabililor americani ca să amenințe cu moartea alți cetățeni americani care ăți spun deschis opinii pentru pace.
 
Vance a declarat: „Dacă ucrainenii vor să angajeze ciudați care să amenințe americani și alte persoane pentru că își spun părerea, cred că este dreptul lor. Nu ar trebui să folosească banii noștri din impozite pentru a face acest lucru. Și nu ar trebui să pretindem că acesta este un război pentru libertate, când presupusul nostru aliat amenință cu violența pe oricine se opune războiului.”

Transsexualul a adăugat că a avut controlul editorial al propriei producții și că urmărește să evite o abordare aridă, bazată pe cifre, a acoperirii războiului.

În imaginile postate săptămâna trecută, cu vocea tremurândă de furie, Ashton-Crillo a șuierat: „Săptămâna viitoare, dinții diavolilor ruși vor scrâșni și mai tare, iar gurile lor turbate vor face spume într-o frenezie incontrolabilă, în timp ce lumea va vedea un propagandist favorit al Kremlinului plătind pentru crimele lor.

Iar această marionetă a lui Putin este doar prima. Propagandiștii criminali de război ai Rusiei vor fi cu toții vânați și se va face dreptate, în timp ce noi, în Ucraina, suntem conduși în această misiune de credința în Dumnezeu, în libertate și în eliberare completă”.

Forțele de apărare teritorială ale Ucrainei au confirmat că Ashton-Cirillo a fost suspendată în urma comentariilor făcute.

„Declarațiile făcute de JSgt Ashton-Cirillo în ultimele zile NU au fost aprobate de comandamentul TDF sau de comandamentul AFU.

Atunci când desfășoară operațiuni militare împotriva agresorului, forțele de apărare ale Ucrainei respectă cu strictețe normele dreptului umanitar internațional”, au declarat forțele de apărare ale Ucrainei.