ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cadrul ediției de marți, 19 octombrie, a emisiunii „Tucker Carlson Tonight” de la Fox News, artistul de muzică country Travis Tritt și-a explicat refuzul de a cânta în spații care condiționează participarea la concerte de vaccinarea Covid, arată Breitbart.

Tritt i-a spus gazdei Tucker Carlson că a susținut 75 de concerte în 2021 și a afirmat că sintagma de „super răspânditor” nu se aplică evenimentelor sale, având în vedere că nu a existat o creștere notabilă și ieșită din comun a numărului de cazuri Covid după concertele sale.

Acesta a mai spus că mandatele au creat dezbinare și au fost folosite pentru a „rușina” și „discrimina”. 


Redăm mai jos o transcriere parțială a discuției:

CARLSON: Ei bine, iată un lucru care este foarte trist, dar adevărat. Chiar dacă majorității covârșitoare a oamenilor nu îi convine ceva, în viața reală, nimic nu se schimbă cu adevărat până când nu se opun oameni puternici, și de aceea aceasta este o poveste importantă.

Vedeta muzicii country Travis Tritt a anunțat că anulează orice concert din orice spațiu care impune purtarea de măști, solicită vaccinare Covid sau folosește protocoale de testare Covid nejustificate. De ce face acest lucru? Travis Tritt ni se alătură acum pentru a ne explica.

Travis Tritt, suntem onorați să te avem în această seară în emisiune. Îți mulțumim foarte mult că ai venit și o să te rog să ne explici de ce faci acest lucru.

TRITT: Îți mulțumesc că m-ai invitat.

CARLSON: Și că te las să vorbești.

TRITT: Ei bine, am susținut până acum vreo 75 de spectacole anul acesta în toată țara, Tucker, și în ciuda faptului că unii oameni încearcă să le eticheteze ca fiind, citez, „super răspânditoare”, cifrele reale nu reflectă deloc acest lucru.

De fapt, chiar dimpotrivă. În cele mai multe dintre aceste zone, am văzut cum cifrele Covid au scăzut dramatic în ultimele săptămâni și luni, așa că a fost un adevărat șoc pentru mine și pentru mulți dintre fanii mei când, în prima săptămână din octombrie, multe dintre aceste spectacole au fost supuse unor restricții, nu de către stat, nu de către administrația locală, nu de către departamentul local de sănătate din municipalități, ci chiar de organizatorii evenimentelor sau de proprietarii spațiilor.

CARLSON: Da.

TRITT: Și nu era nimic care să justifice acest lucru, așa că am început să primesc o tonă de mesaje de la fani care, practic, nu au fost avertizați din timp cu privire la aceste mandate sau restricții, au apărut la poartă și au fost refuzați și nici măcar nu li s-a oferit o rambursare. Li s-au oferit credite pentru un spectacol viitor, care trebuiau folosite în următoarele 12 luni, altfel își pierdeau banii cheltuiți pe bilete.

Și asta mi-a frânt inima. Acestor oameni li s-a refuzat șansa de a merge la concerte timp de mai bine de un an și, când în sfârșit au șansa de a face asta din nou, sunt refuzați dintr-un motiv inexplicabil.

Așadar, nu este vorba de argumente științifice sau de încercarea de a veghea la siguranța oamenilor de acolo, ci despre altceva. Este vorba de încercarea de a dezbina oamenii.

CARLSON: Așa este.

TRITT: Este vorba de încercarea de a rușina oamenii. Practic, încearcă să discrimineze oamenii pe care nu îi consideră suficient de curați pentru a se bucura de un astfel de concert.

CARLSON: Foarte frumos spus. Problema este că nu ești singurul artist care face turnee și care se confruntă cu această situație, dar ești unul dintre puținii despre care știu că a spus ceva în legătură cu asta, că a spus: „Nu accept așa ceva, nu sunt de acord cu asta”.

De ce ai decis să nu accepți acest lucru? Adică ce - pentru că ai fi putut să ignori situația, așa cum fac toți ceilalți.

TRITT: Știi, provin dintr-o familie muncitoare din clasa de mijloc și am fost extrem de binecuvântat. Am venit de la nimic.

Să am o carieră atât de minunată, care durează de peste 35 de ani în această industrie și să văd oameni pe care îi cunosc - îi cunosc pe acești oameni - sunt americani care muncesc din greu și care vor doar să aibă grijă de familiile lor, să pună mâncare pe masă pentru familiile lor, să aibă un acoperiș deasupra capului și, ocazional, să iasă în oraș la un concert, să se distreze, să uite de toate problemele lor pentru o vreme și să se poată bucura de toate aceste lucruri diferite. Asta este ceva pentru care eu pur și simplu am simțit că trebuie să iau atitudine - libertatea. Libertatea pentru toți acei oameni de a putea ieși și de a face ceea ce le place să facă și de a se bucura de un concert fără a fi hărțuiți.

CARLSON: Și ești dispus să pierzi bani pentru acest principiu?

TRITT: Da, da, absolut.

CARLSON: Un merit pentru muzica country. Apreciez acest lucru. Travis Tritt, a fost grozav. Mi-a făcut plăcere să te văd în seara asta. Mulțumesc foarte mult.

TRITT: Mulțumesc foarte mult. Mulțumesc că m-ai primit.