ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei adolescenți din Washington ar putea fi condamnați la zece ani de închisoare după ce au fost arestați pentru că au lăsat urme de derapaj pe o pictură stradală a steagului LGBT în timp ce se plimbau cu trotinetele electrice, scrie Daily Mail.

Ruslan V. V. Turko, în vârstă de 19 ani, și doi minori anonimi au fost arestați miercuri pentru distrugere intenționată de gradul întâi după ce au vandalizat pictura murală curcubeu Pride care se află în fața Riverfront Park, situat în Spokane, Washington. 

Turko a apărut joi în instanță, alături de un avocat. Procurorii au solicitat o cauțiune de 15.000 de dolari, care ar acoperi costul aproximativ al repictării picturii murale. Adolescentul a fost eliberat ulterior pe propria răspundere, cu condiția să nu se mai întoarcă la trecerea de pietoni și nici la ceilalți suspecți.

Adolescenții au fost prinși după ce un grup de martori care se aflau la un bar din apropiere i-a văzut acționând în mod nefast, turându-și scuterele electrice Lime și trecând intenționat cu roțile peste pictura murală pentru a crea urme de derapaj, au dezvăluit documente judiciare, potrivit KREM News.  

Documentele tribunalului citează că martorii i-au confruntat pe adolescenți, unii dintre ei făcând fotografii cu telefoanele lor. Unul dintre minori, a ripostat spunând: "F*** you' F*****" și "Du-te dracului", conform știrii.

Orașul a declarat că tocmai terminase de revopsit pictura murală când băieții ar fi vandalizat-o. 

Lime, compania care creează scuterele electronice, a fost consternată de incident și a emis vineri o declarație prin care și-a împărtășit sprijinul pentru comunitatea LGBTQ.

'Noi toți cei de la Lime condamnăm fără echivoc aceste acte josnice. Într-un moment în care echipele noastre de la Lime încep sărbătorirea mândriei în întreaga lume, este îngrijorător să vedem ura care are loc în Spokane. 

'Lime ia măsuri imediate împotriva făptașilor și își dublează sprijinul pentru Spokane Pride și Spokane Arts.

'Lime este mândru să aloce timp și resurse pentru a sărbători Luna mândriei în fiecare an și pentru a sprijini organizațiile LGBTQ+ care lucrează pentru a ridica și proteja persoanele homosexuale din orașele din întreaga lume.

'Nu vom permite celor câtorva persoane pline de ură să strice bucuria Lunii Mândriei în Spokane și suntem recunoscători pentru cei care lucrează pentru a face Spokane mai primitoare pentru toți'.

De asemenea, compania a precizat că va decreta o zonă interzisă în jurul picturii murale pentru a o proteja de orice viitoare tentative de vandalism.