ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Trei asociații ale revoluționarilor îi solicită premierului Sorin Grindeanu, printr-o scrisoare deschisă, publicată joi, acordarea în administrare a fostului crematoriu "Cenușa" din București pentru înființarea unui Memorial al victimelor Revoluției, informează Agerpres.

Demersul aparține Asociației Memorialul Revoluției Timișoara 16-22 Decembrie 1989, Societății Timișoara și Asociației 21 Decembrie 1989, scrisoarea fiind semnată de președinții acestor organizații — Traian Orban, Florian Mihalcea, respectiv Teodor Mărieș.

Aceștia consideră că, în acest fel, va fi "cinstită în mod necesar memoria celor torturați și uciși la Timișoara și ale căror trupuri au fost arse tocmai la acest crematoriu care le-a fost cel dintâi mormânt".

„Menționăm că acest ar fi un important proiect de colaborare în parteneriat, întrucât imobilul folosit ilegal pentru ascunderea urmelor crimelor de la Timișoara poate fi confiscat în folosul Statului și destinat unui asemenea scop comemorativ. În virtutea legăturilor spirituale pe care le păstrați cu Timișoara, vă solicităm Domnule Prim-Ministru să sprijiniți această inițiativă, dând curs prioritar cererii noastre", se precizează în scrisoarea deschisă.