ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Incident fără precedent în învățământul românesc, la doar câteva zile de la începutul anului școlar.  Trei copii cu vârste cuprinse între 8-10 ani, din Clejani, județul Giurgiu, au vandalizat aproape toate bunurile unei școli din localitate. Pe tablă, elevii au scris mesaje denigratoare la adresa cadrelor didactice. Furia copiilor ar fi pornit de la o jucărie care a început să cânte, iar ceea ce a urmat ar fi văzut într-un joc pe calculator. Poliția a deschis dosar penal in rem pentru distrugere.

Școala primară din comuna Clejani, județul Giurgiu, a fost distrusă în totalitate de trei copii, enervați de o jucărie muzicală. Copiii au spart, timp de 3 ore, tot ce au găsit în cale, de la centrala termică abia montată la uși și grupuri sanitare.

În școală acum sunt jucării și materiale didactice distruse, uși și grupuri sanitare sparte și bănci răsturnate. Extinctoarele au fost pornite și spuma a fost împrăștiată peste tot. De furia celor trei nu au scăpat nici caloriferele sau centrala termică montată în primăvară.

Timp de trei ore, cei trei elevi, cu vârste de 8, 9 și 10 ani, au distrus tot ce era în școală. Totul a pornit, se pare, după ce unul dintre copii s-a enervat la ore, din cauza unei jucării muzicale aruncate la gunoi, care continua să sune.
 
„Dintre cei trei, unul învață la altă școală. Au intrat pe un geam în școală. Asta după ce au tăiat plasa de la gard. Au distrus tot. Așa ceva nu s-a văzut în România. Așa au zis, că unul dintre ei, e clasa a II-a, s-a enervat când era la ore din cauza unei jucării muzicale și au venit să distrugă jucăria. Nu avem pază. Școala e lângă Primărie”, a declarat pentru MEDIAFAX, primarul comunei Clejani, Florin Nidelea.
 
Potrivit acestuia, incidentul a avut loc după terminarea orelor, iar femeia de serviciu a fost cea care i-a găsit pe copii. Cinci clase, cancelaria, holul și baia au fost distruse.

„A venit femeia de serviciu să facă curat și i-a găsit. Unul făcea baie, altul a sărit pe geam, a fugit dezbrăcat acasă și s-a întors, l-am găsit pe sala de sport urcat. Ei provin din familii normale, cel care este clasa a II-a este cu ceva probleme psihice, are și adeverință”, a precizat Nidelea.

Primarul din Clejani a adăugat că pagubele încă nu au fost stabilite dar cel mai probabil depășesc 40.000 de lei.

Între timp, școala, în care învață aproximativ 150 de elevi și preșcolari, a fost închisă timp de două zile.