ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alături de  Biserica Ortodoxă, alte trei culte din România își anunță prezența la Marșul pentru Viață, de pe 25 martie, un miting de amploare care se anunță în București și în mai multe orașe din țară.
 
De asemenea, cele trei culte cer respingerea proiectului „parteneriatului civil”, pe care Parlamentul îl dezbate în ritm alert,  și organizarea referendumului pentru familia naturală, așa cum cer cele trei milioane de români care au semnat pentru modificarea Legii fundamentale, în sprijinul căsătoriei.

Alianța Evanghelică din România, alcătuită din Cultul Creștin Baptist, Biserica Creștină după Evanghelie din România și Cultul Creștin Penticostal, remarcă public faptul că în Parlamentul României „se tergiversează nepermis de mult adoptarea legii în legătură cu organizarea referendumului privind modificarea articolului 48 din Constituție cu privire la definirea familiei ca fiind uniunea între un bărbat și o femeie”. În același timp, „extrem de rapid", se discută în Comisii, proiectul de lege privind „parteneriatul civil”, scrie stiripesurse.ro.

„Alianța Evanghelică din România își reafirmă convingerea că familia este instituția sacră, întemeiată de Dumnezeu, ca unire dintre un bărbat și o femeie; de asemenea, că atât Biserica, dar și Statul, au datoria de a proteja și susține familia naturală ca unică bază pentru o societate normală și sănătoasă moral. Ideea de „toleranță și egalitate” promovată prin „parteneriatul civil”, nu este decât o mare înșelătorie, care, odată legiferată, va deschide calea pentru alte legi care urmăresc să distrugă familia, așa cum a fost ea creată de Dumnezeu”, se precizează într-un comunicat semnat de Viorel Iuga, președintele Alianței Evanghelice, Virgil Achihai, secretar general, și Ioan Moldovan, vicepreședinte.

„În baza convingerilor fundamentate pe valorile creștine definite de Sfânta Scriptură, pe sacralitatea vieții, de la concepere până la finalul ei, îndemnăm pe toți slujitorii duhovnicești și pe membrii Bisericilor din cadrul Alianței Evanghelice din România să sprijine activ, prin rugăciune, post, implicare în orice acțiune care să determine respingerea legii „parteneriatului civil”. De asemenea, să sprijine spiritual și prin participare, orice formă de manifestare publică a dedicării noastre pentru viață, familie, dreptate socială, inclusiv prin participarea la MARȘUL PENTRU VIAȚĂ 2017. Așa să ne ajute Dumnezeu!", se mai arată în comunicatul Alianței Evanghelice.