ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toți jucătorii de tenis care participă în prezent la turneul profesionist de tenis din Australia au fost complet vaccinați. Totuși, numărul 22 mondial a fost văzut părăsind terenul și abandonând meciul în timp ce părea sî aibă  dificultăți respiratorii. Nikoloz Basilashvili a declarat echipei sale că la fiecare lovitură îi lipsește aerul, potrivit Free West Media.

Colin Fleming, comentator pentru Stan Sport, a descris simptomele lui Basilashvili ca fiind "foarte îngrijorătoare" și a adăugat: "Dacă simți că nu poți respira adânc la acest nivel și la această intensitate, este o problemă".

Site-ul de tenis OpenCourt a afirmat că Basilashvili "s-ar putea să se fi recuperat de la Covid", dar acest lucru nu a putut fi verificat.

Tenismenul a fost auzit spunând în timpul meciului: "La fiecare lovitură rămân fără aer."

În schimb, contracandidatul său Stefanos Tsitsipas a dat vina pe căldură, nu pe Covid, pentru abandonul lui Basilashvili, într-un interviu acordat Tennis World USA: "Uneori este un pic prea cald. Ai putea prăji un ou pe teren, dar suntem pregătiți pentru meciuri dificile și, de asemenea, pentru emoții". În mod clar, căldura nu i-a deranjat pe ceilalți jucători, iar unii chiar au salutat condițiile meteo de la Melbourne.

Organizatorii panicați ai Openului Australiei dau acum vina pe "calitatea slabă a aerului", care pare să vizeze doar unii jucători. Calitatea aerului din Melbourne este clasificată ca fiind "bună" conform standardelor internaționale.