ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Departamenul Sănătății din Hawaii a afirmat că trei rezidenți din Hawaii care au fost vaccinați cu dozele Pfizer/BioNTech și Moderna au dezvoltat simptome specifice de COVID, menționează theepochtimes, citând KITV4 .

Unul dintre pacienți, un cadru medical din Oahu, a primit  cea de-a doua doză în luna ianuarie, urmând ca apoi să călătorească în câteva orașe din SUA. La întoarcere în Hawaii, s-a testat conform protocolului de călătorie al statului, iar rezultatul a fost pozitiv.

Prin ancheta care s-a făcut, s-a stabilit că nicio persoană aproapiată cadrului medical nu a fost infectată. Josh Green, care ocupă funția de Locotenent-guvernator al Hawaii-ului a cerut oamenilor să nu fie descurajați de știri, deoarece, în opinia lui, vaccinurile funcționează "într-un procent imens la pacienți". Totodată, el a precizat că 95% dintre oameni primesc imunitate în urma vaccinului, fie Moderna sau Pfizer, iar 5% nu primesc, într-un interviu acordat postului KHON2 .

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor(CDC) încurajează persoanele care au fost infectate cu COVID să primească în continuare vaccinul "Ar trebui să fiți vaccinați, indiferent dacă ați avut deja coronavirus. Asta pentru că experții nu cunosc încă pentru cât timp sunteți protejați de a vă îmbolnăvi din nou după recuperarea de la virus. Chiar dacă te-ai recuperat de la COVID, este posibil, deși în cazuri rare, să contactezi virusul din nou", amintește CDC.