ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Unul dintre cele mai importante evenimente ale jumătății lunii august, pentru Bucovina, a fost reluarea circulației trenurilor de călători de la Suceava până la Putna. Iar de-acum trenul de călători Suceava-Putna va pleca spre destinație și într-o nouă prezentare. Automotorul Desiro „Săgeata albastră” care circulă pe linia Suceava-Putna a fost personalizat de CFR Călători cu imagini în care apar Mănăstirea Putna, domnitorul Ștefan cel Mare, dar și referiri la redeschiderea căii ferate Suceava-Putna, care are 120 de ani de când a fost înființată, și la Centenarul  Marii Uniri.

Ideea celor de la CFR Călători a fost bine primită, așa cum demonstrează comentariile de la fotografiile publicate de pagina de Facebook „Calea Ferată Dornești-Putna”, scrie monitoruldesuceava.ro.

Oamenii spun că trenul are acum o imagine foarte comercială, care va atrage și mai mulți călători.

CFR Călători asigură zilnic două trenuri pe sens pe relația Suceava-Putna. Cursele au fost adaptate la nevoile de trafic, în timpul săptămânii mai mult pentru navetă, în timp ce sâmbăta și duminica este un alt orar, și pentru cei care vor să ajungă cu trenul la Mănăstirea Putna. Pelerinii au la dispoziție în jur de patru ore, pentru a se întoarce apoi spre Suceava sau spre alte județe ale Moldovei.

Linia spre Putna a fost inaugurată în anul 1898, fiind folosită inclusiv de membrii Casei Regale a României.

Traficul a fost însă sistat în anul 2012, iar cursele au fost reluate din 14 august 2018, după o primă etapă de reabilitate a liniei, care continuă acum cu o a doua etapă, care va spori viteza de circulație.