DOI ANI CARE AU SCHIMBAT DRAMATIC LUMEA. REMEMBER 4 noiembrie 2020. Tribuna US: Noaptea de 3/4 noiembrie va fi lungă și tensionată. God bless America!

REMEMBER 2020 - Material publicat de ActiveNews și Tribuna.US în 3 noiembrie 2020:
Azi se încheie votul timpuriu în ultimele state și numărătoarea arată că peste 93 de milioane de alegători au votat deja, direct sau prin corespondență.
Dacă cifra de 156 de milioane, prezisă pentru totalul votanților la alegerile din acest an, rămâne neschimbată, atunci înseamnă că 59% din alegători și-au exprimat deja opțiunile în ultima lună, convinși că decizia lor nu poate fi schimbată, orice li s-ar mai spune sau arăta.
Dar mai arată și faptul că, prin felul lor de a acționa, votanții "grăbiți” exprimă totala intoleranță pentru tabăra adversă și confirmă polarizarea politică fără precedent a lumii americane.
Noaptea de 3/4 noiembrie va fi lungă și tensionată.
Dacă, la sfârșitul ei, unul din candidați va conduce cu o diferență mare, vom putea ghici cine ar putea deveni următorul președinte, dar dacă – la închiderea urnelor – diferența dintre candidați va fi mică, vom avea de așteptat multe zile sau chiar săptămâni pentru completarea numărătorii de voturi.
De asemenea, indiferent cine ar fi câștigătorul, dacă diferența în numărul de electori va fi mică, aproape sigur alegerile vor fi contestate.
Contestarea alegerilor nu e un eveniment rar în politica americană.
S-a întâmplat pentru prima dată la alegerile din anul 1800, când Thomas Jefferson și oponentul său republicanul Aaron Burr au avut același număr de electori.
Alegerea a fost decisă de congres, când s-a votat cu un vot pentru fiecare stat.
A doua contestare majoră a fost în anul 1876, când țara trecea încă prin anii dificili ai reconstrucției după războiul civil. Se înfruntau Tilden, guvernatorul statului New York, democrat și guvernatorul statului Ohio Rutherford B. Hayes.
Alegerile s-au desfășurat în condiții de insecuritate, cu susținătorii democrați, majoritatea membri ai KKK, procedând la intimidarea alegătorilor și la împiedicarea lor să voteze.
Aceasta îi permisese candidatului democrat să acumuleze un mare număr de votanți și să câștige votul popular, clamând victoria, deși avea mai puțini electori.
Congresul s-a reunit în plen și a reafirmat prevederile constituției, confirmând rezultatele colegiului electoral și declarându-l președinte pe Hayes.
O contestare recentă a fost cea din anul 2000, când Al. Gore a cerut renumărarea voturilor, mai întâi în Florida, apoi din toată țara.
A intervenit Curtea Supremă, care a ordonat renumărarea voturilor din Florida, după care avantajul lui George W. Bush a crescut.
Se bănuiește că, dacă vor avea dovezi de fraudă electorală, cei din campania Trump vor iniția devreme procesul de contestare al alegerilor.
Cum comisia națională electorală s-ar putea să nu fie capabilă să rezolve situația, vor interveni congresul și Curtea Supremă.
Faptul că prin confirmarea judecătoarei Amy Coney Barrett, făcută în ultima clipă, curtea supremă are un efectiv complet, este favorabil și anulează situația în care forul legislativ suprem ar fi putut fi paralizat de un vot la egalitate.
O prezicere făcută de mulți observatori este îngrijorătoare
Ei emit părerea că, dacă Donald Trump câștigă alegerile la o diferență mică, vor izbucni imediat focare de violență urbană.
Sunt citate și note informative ale serviciilor de informații, care specifică pregătiri de acțiuni intense, probabil mult mai mari decât cele provocate de omorul lui George Floyd.
Dacă se va întâmpla așa ceva, se bănuiește că replica suporterilor lui Trump va fi promptă și la fel de intensă.
Cu focare de violență amenințând cu anarhia, guvernul și noul președinte nu vor avea de ales și vor interveni cu forțe federale.
Scenariul unui război civil nu e un simplu fapt de imaginație.
Alegerile prezidențiale din acest an au o miză de importanță specială și vor decide direcția națiunii, în funcție de cel care va câștiga poziția de președinte.
Cei doi nu pot fi mai diferiți ca filozofie politică, agendă electorală, idei economice, concepte de securitate națională și mod de a privi locul și rolul Statelor Unite în lume.
Pe lângă cea mai mare parte a poporului american și foarte mulți oameni din restul lumii vor urmări, cu sufletul la gură, mersul și rezultatele alegerilor.
Fiindcă ele vor avea o influență hotărâtoare pentru direcția Americii în următorii patru ani, dar vor avea și un impact major asupra multor altor țări.
God bless America!
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

Bombă de proporții: JUSTIȚIA A SUSPENDAT LOVITURA DE STAT! Curtea de Apel a anulat hotărârea abuzivă a CCR. Turul II Înapoi

După ce au ”pierdut” Coiful Dacic, olandezii vor și sculpturile lui Brâncuși

PANICĂ în Spania, Portugalia și Franța după ce țările UE au fost afectate de o pană masivă de curent electric. ACTUALIZARE: Motivul ”științific” este enunțat ca fiind un ”fenomen atmosferic rar”. Peninsula Iberică PARALIZATĂ - Noaptea aduce HAOSUL

SISTEMUL CONTRAATACĂ: Alexandru Vasile, judecătorul curajos care a suspendat anularea alegerilor, atacat de CSM! - SOLIDARITATE! Cine este eroina Gheorghița Popescu, cea care a încercat urgentarea deciziei motivând apropierea alegerilor

Bombă cu ceas pe masa CNSAS! ”Dosarul de Securitate al președintelui CCR, Marian Enache, este la DGIA, serviciul secret al Armatei”. Paralela cu cazul Traian Băsescu, alias ”Petrov”

Peninsula Iberică este noul Wuhan?
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)