ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit unui nou sondaj Gallup care a descoperit o legătură directă între religie și sentimentul de împlinire personală, persoanele care participă săptămânal la slujbele religioase sunt mult mai înclinate să afirme că sunt  „foarte mulțumite" de viața lor personală, comparativ cu cei care nu merg la biserică, informează Michael Foust într-un articol Christian Headlines.

Sondajul a constatat că 67% dintre americanii care participă săptămânal la slujbele religioase au declarat că sunt foarte mulțumiți „de felul în care merg lucrurile" în viața lor personală. Dintre cei care merg la biserică aproape săptămânal sau lunar, 44% au dat același răspuns. Dintre cei care participă rar sau niciodată la serviciile religioase, 48% s-au declarat foarte mulțumiți.

Doar 1% dintre cei care merg săptămânal la biserică au spus că sunt „foarte nemulțumiți" de viața lor personală. În rândul celor care frecventează rar sau deloc biserica, procentul este de 6%.

De asemenea, cei care merg săptămânal la biserică sunt mai predispuși să afirme că sunt foarte mulțumiți de viața lor personală decât cei care câștigă anual $100.000 sau mai mult anual (61%), potrivit Gallup.

Din spusele lui Frank Newport, analist Gallup, corelația dintre religiozitate și mulțumire de sine este susținută și de alte studii. De exemplu, un important raport Gallup din 2012 a constatat că americanii foarte credincioși „sunt mai mulțumiți de propria viață, șansa să fi fost vreodată diagnosticați cu depresie este mai mică, și experimentează mai puține emoții negative zilnic". În raportul din 2012 se preciza și că: „Cei foarte credincioși fac alegeri mult mai bune și în ceea ce privește sănătatea, comparativ cu cei care nu sunt la fel de credincioși sau nu cred deloc în Dumnezeu".

„Există o corelație persistentă între religiozitatea personală și gradul de mulțumire, fericire și sănătatea mentală (și, în unele cazuri, fizică)", a scris Newport.

Citește și Sondaj: Majoritatea americanilor cred în Dumnezeul Bibliei, rai și iad și că suferința are un scop

Motivele care stau la baza corelației sunt variate. Unii cercetători subliniază „influența calmantă și pozitivă a încrederii într-o putere superioară, care vine la pachet cu religia". Alții menționează „impactul pozitiv pe care îl are faptul de a fi parte dintr-o comunitate religioasă unită, ce promovează prietenia cu alte persoane credincioase".

„Credința poate oferi oamenilor sentimentul că au un scop, convingerea că viața însăși are un scop, iar încredințarea că există o viață de apoi poate diminua îngrijorările cu privire la moartea inevitabilă", scria Newport.

„S-ar putea ca persoanele credincioase să simtă că au mai mult control asupra propriei vieți, iar structura și regularitatea ritualurilor religioase ar putea avea efecte pozitive. Studiile indică, de asemenea, că exprimarea recunoștinței reduce anxietatea, iar exprimarea recunoștinței este o componentă de bază a multor religii".

Sondajul a fost realizat în perioada 3-16 ianuarie, pe un eșantion de 811 adulți.

Traducere și adaptare
Tribuna.US / Parteneriat