ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decesele cauzate de aritmia cardiacă sunt probabil unul dintre motivele pentru care în acest an au murit mai multe persoane decât de obicei - numărul acestora fiind cu mult peste media de până acum, relatează Sky News.

Numărul de decese înregistrate în Anglia și Țara Galilor din cauza aritmiilor cardiace a fost mai mare decât de obicei în cea mai mare parte a primei jumătăți a anului 2022, potrivit Oficiului Național de Statistică (ONS).

Decesele din această categorie au avut a doua cea mai mare cifră de mortalitate excesivă în martie și aprilie, în creștere față de a fi a opta cea mai mare în februarie și a patra cea mai mare în ianuarie.

Au fost înregistrate 234 de decese în exces din cauza aritmiei în martie și 138 în aprilie.

Numărul total de decese cauzate de aritmia cardiacă a fost cu 37,1% peste medie în martie și cu 23,1% în aprilie - un salt brusc de la 13,7% în ianuarie și 9,2% în februarie.

Alte cauze principale care au contribuit la excesul de decese în acest an sunt bolile cardiace ischemice, diabetul și demența și boala Alzheimer, scrie publicația citată.

În total, 3.848 decese în exces au fost înregistrate în Anglia și Țara Galilor în prima jumătate a anului 2022.

Sarah Caul, șefa ONS pentru analiza mortalității, a declarat că această cifră a fost "determinată de un număr de decese mai mare decât se aștepta din martie, care ar putea fi cauzat de o combinație de factori.

"Pe parcursul lunilor martie, aprilie și mai am observat creșteri ale deceselor cauzate de aritmii cardiace, predominant în rândul celor cu vârsta de 80 ani și peste.

Trebuie să se lucreze în continuare pentru a înțelege orice legătură între efectele pe termen lung ale Covid și creșterea numărului de decese cardiace."