ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 09.08/ 16:10 Instanța i-a respins lui fostului președinte al PSD cererea prin care a contestat alegerea Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor la conducerea principalului partid de guvernământ.
Tribunalul București i-a respins lui Dragnea cererea prin care a contestat alegerea Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor la vârful PSD. Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel București.

Liviu Dragnea susține, în cererea de intervenție adresată Tribunalului București în cazul modificărilor vizând statutul și conducerea PSD, că, având că vedere că cele două angajate DGASPC care au lucrat în realitate la PSD Teleorman au comis fapte de fraudă, activitatea organizației județene a fost ilicită în perioada 2006-2012, ceea ce duce, potrivit legii, la dizolvarea acesteia, conform mainnews.ro. 
În condițiile în care la votarea modificărilor de statut de la Congresul din 29 iulie au participat inclusiv reprezentanți ai PSD Teleorman, Liviu Dragnea susține că PSD și-a însușit actul ilegal comis de organizația Teleorman, ceea ce ar putea duce chiar la dizolvarea întregii formațiuni.
 
Știrea inițială

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a depus în instanță o cerere de intervenție, în calitate de intervenient principal, în contradictoriu cu PSD, prin cabinetul avocatului Flavia Teodosoiu, pentru anularea alegerii Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor la Congresul PSD în funcțiile de președinte respectiv secretar general PSD, anunță antena3.


În cererea depusă în instanță, Liviu Dragnea cere respingerea cererii de înscriere în Registrul partidelor politice de la Tribunalul București a rezultatului alegerii ca președinte al PSD a Vioricăi Dăncilă „pe motiv de ilegalitate și nestatuaritate a alegerii, datorită faptului că alegerea sa ca Președinte al PSD s-a făcut de către delegații la Congresul PSD din 29 iunie în baza modificărilor de Statut votat tot în acel congres, dar neînscrise la Tribunalul București”. Conform sursei citate, Liviu Dragnea contestă, nu alegerea Vioricăi Dăncilă, ci faptul că Dragnea nu demisionase la momentul în care s-a organizat Congresul.