ACTUALIZARE 09.08/ 16:10 Instanța i-a respins lui fostului președinte al PSD cererea prin care a contestat alegerea Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor la conducerea principalului partid de guvernământ.
Tribunalul București i-a respins lui Dragnea cererea prin care a contestat alegerea Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor la vârful PSD. Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel București.

Liviu Dragnea susține, în cererea de intervenție adresată Tribunalului București în cazul modificărilor vizând statutul și conducerea PSD, că, având că vedere că cele două angajate DGASPC care au lucrat în realitate la PSD Teleorman au comis fapte de fraudă, activitatea organizației județene a fost ilicită în perioada 2006-2012, ceea ce duce, potrivit legii, la dizolvarea acesteia, conform mainnews.ro. 
În condițiile în care la votarea modificărilor de statut de la Congresul din 29 iulie au participat inclusiv reprezentanți ai PSD Teleorman, Liviu Dragnea susține că PSD și-a însușit actul ilegal comis de organizația Teleorman, ceea ce ar putea duce chiar la dizolvarea întregii formațiuni.
 
Știrea inițială

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a depus în instanță o cerere de intervenție, în calitate de intervenient principal, în contradictoriu cu PSD, prin cabinetul avocatului Flavia Teodosoiu, pentru anularea alegerii Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor la Congresul PSD în funcțiile de președinte respectiv secretar general PSD, anunță antena3.


În cererea depusă în instanță, Liviu Dragnea cere respingerea cererii de înscriere în Registrul partidelor politice de la Tribunalul București a rezultatului alegerii ca președinte al PSD a Vioricăi Dăncilă „pe motiv de ilegalitate și nestatuaritate a alegerii, datorită faptului că alegerea sa ca Președinte al PSD s-a făcut de către delegații la Congresul PSD din 29 iunie în baza modificărilor de Statut votat tot în acel congres, dar neînscrise la Tribunalul București”. Conform sursei citate, Liviu Dragnea contestă, nu alegerea Vioricăi Dăncilă, ci faptul că Dragnea nu demisionase la momentul în care s-a organizat Congresul.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews