ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tribunalul Iași a respins vineri cererea de suspendare a deciziei Universității de Medicină și Farmacie prin care aceasta le restricționează accesul studenților sănătoși, dar nevaccinați sau netestați, la examenele din sesiunea de vară. Liga Studenților din Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași are la dispoziție 5 zile să atace decizia cu recurs, tot la Tribunalul Iași.

„Tip solutie: Respinge cererea de suspendare

Solutia pe scurt: 

Respinge ca neîntemeiată excepția lipsei de interes a reclamantei Asociația Liga Studenților din Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași în promovarea cererii de suspendare a Deciziei nr. 516/12.05.2021 , excepție invocate de pârâtă prin întâmpinare. Respinge cererea formulată de reclamanții : - Asociația Liga Studenților din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași (prescurtat LS IAȘI) , -Tărâboanță Mariana, -Assami Muna-Silvia, -Voloc Rebeca-Diana, -Moroșan Irina-Aurora, -Bejan Miruna-Elena, în contradictoriu cu pârâta Universitatea de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa" Iași („UMF Iași"), privind suspendarea Deciziei nr. 516 din data de 12.05.2021 prin care au fost stabilite condiții de participare la sesiunea de examene din perioada 29.05.2021 - 19.06.2021, sesiunea ordinară 2 (de vară). Cu drept la recurs în termen de 5 zile de la comunicare . În caz de exercitare a căii de atac, recursul se va depune la Tribunalul Iași. Pronunțată azi, 28.05.2021 prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, în condițiile art. 396 alin.2 N.C.P.C.”, se arată în hotărârea 458/2021 din 28.05.2021 publicată pe portalul instanțelor de judecată din România.
 
Între timp, am primit pe surse la redacție informația că un student din anul II de la Facultatea de Medicină din Iași a murit la câteva zile după vaccinare, găsindu-i-se cheaguri de sânge în organism.