ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat sâmbătă că a fost testat pozitiv pentru varianta Omicron a COVID-19, conform Reuters.

"Rezultatul testelor COVID-19 făcute cu soția mea după ce a prezentat simptome ușoare a ieșit pozitiv", a declarat Erdogan într-un tweet, adăugând că amândoi aveau varianta Omicron a virusului.

"Ne vom continua munca acasă. Așteptăm cu nerăbdare rugăciunile voastre", a adăugat el.

Oficiali ai partidului său de guvernământ AKP, miniștri și lideri ai opoziției i-au urat însănătoșire grabnică.

Erdogan este triplu vaccinat, amintește ziarul The Times.

În ianuarie, anul trecut, Erdogan a fost vaccinat anticovid în fața camerelor de televiziune, o acțiune despre care un purtător de cuvânt al Partidului său AK a declarat că are ca scop să atenueze orice îndoieli publice cu privire la eficacitatea vaccinului.

Liderul a primit prima sa doză de vaccin Sinovac de fabricație chineză pe 14 ianuarie și a fost unul dintre primii oameni din Turcia care au fost vaccinați. El a primit o a doua injecție Sinovac la 11 februarie, iar, în cele din urmă, a dezvăluit că a primit o a treia doză la 10 martie. El nu a confirmat dacă și aceasta a fost tot Sinovac sau vaccinul Pfizer-BioNTech, pe care Turcia l-a achiziționat de asemenea.