ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Trump a avut dreptate încă o dată. Big League Politics a raportat, în octombrie, că orașul New York a votat pentru îndepărtarea statuii părintelui fondator Thomas Jefferson de la primărie:

Comisia de design public din New York a votat în unanimitate luni pentru a îndepărta o statuie a președintelui și părintelui fondator american Thomas Jefferson de la primărie, atacându-l pe liderul revoluționar și autorul Constituției ca fiind un rasist și un suprematist alb.

Din păcate, ziua a venit în sfârșit. Luni, 22 noiembrie, statuia celui de-al treilea președinte iubit a fost îndepărtată în mod oficial din clădirea primăriei din New York. 

În mod surprinzător, acest lucru a fost prezis de nimeni altul decât cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite, Donald J. Trump, în 2017.

"Deci, în această săptămână este vorba despre Robert E. Lee. Am observat că Stonewall Jackson va fi dat jos. Mă întreb, săptămâna viitoare este George Washington? Și va fi Thomas Jefferson săptămâna următoare? Știi, chiar trebuie să te întrebi, unde se oprește totul?".

"A fost un important proprietar de sclavi", a afirmat Trump. "Acum o să-i dăm jos statuia?".
 
Video: Statuia lui Thomas Jefferson a fost îndepărtată din clădirea primăriei din New York