ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump a mai făcut un pas spre o revanșă în alegerile generale cu Joe Biden, decimând-o pe Nikki Haley în statul ei natal, în alegerile primare republicane din Carolina de Sud, scrie Daily Mail.

Rezultatul a fost anunțat la doar câteva secunde după închiderea urnelor, într-o seară jenantă pentru Haley, care a promis să rămână în cursă chiar dacă drumul ei spre nominalizare se închide rapid. 

Trump și-a declarat victoria rapidă la petrecerea sa din ziua alegerilor, care a avut loc la South Carolina State Fairgrounds din Columbia, spunând cu un zâmbet: "A fost puțin mai devreme decât am anticipat". 


Victoria lui Trump se bazează pe impulsul fulminant pe care l-a construit în urma victoriilor din Iowa, New Hampshire și Nevada.

Dar Trump își schimbă mesajul de la alegerile primare, spunându-le alegătorilor săi că trebuie să înceapă să se concentreze asupra alegerilor generale din noiembrie.

„Nouă luni este o perioadă lungă de timp', a remarcat el cu privire la calendarul înainte de alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an. 'Mi-aș dori să o putem face mai repede”.

„Știți, în anumite țări, ți se permite să-ți anunți data alegerilor', a adăugat el. 'Dacă aș avea dreptul să o fac, aș face-o mâine. Aș spune că vom avea alegeri mâine”.

Fostul președinte nu vrea să piardă impulsul pe care simte că îl are în urma victoriilor sale radicale și a multiplelor acuzații pe care le susține că sunt persecuții politice.

„Carolina de Sud - vă mulțumesc foarte mult. Mergeți acasă, odihniți-vă. Avem mult de lucru în fața noastră”, a îndemnat Trump în declarații în care nu l-a menționat niciodată pe rivalul său republican rămas.

Înfrângerea de sâmbătă a lui Haley marchează prima dată în peste 50 de ani când un candidat republican pierde alegerile primare prezidențiale în statul său de origine. Precedentul a fost Richard Nixon, care a pierdut alegerile primare din California în fața lui Ronald Reagan - care era tot din California.