ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american în exercițiu, Donald Trump, s-a deplasat marți spre Alamo, Texas, de unde a ținut un discurs, primul după cel în care îndemna la pace după evenimentele de la Capitoliu. Totodată, el a făcut două declarații, una înainte de a se urca în elicopterul prezidențial „Marine One” și una înainte de a se muta în avionul „Air Force One”.

Înainte de a lua elicopterul, Donald Trump a făcut o declarație în legătură cu încheierea construcției celor 450 de mile de zid de la granița sudică, pe care și le-a propus până la sfârșitul anului 2020, pentru a pune capăt imigrației ilegale și traficului de droguri. 

„Punem capăt, în mare măsură, pătrunderii drogurilor în țara noastră, care a fost posibilă timp de ani de zile. Punem capăt unui volum mare de imigrație ilegală... Zidul a făcut o diferență enormă la granița sudică”, a declarat el.

Totodată, Trump a insistat pe ideea că nu-și dorește violență. „Nu ne dorim violență absolut deloc”, a transmis el.

„Iar legat de punerea sub acuzare, aceasta este realmente o continuare a celei mai mari vânători de vrăjitoare din istoria politicii. Este ridicol. Absolut ridicol. 

Această punere sub acuzare provoacă o furie teribilă, și voi faceți asta, și este cu adevărat îngrozitor ce fac ei. Consider că dacă Nancy Pelosi și Chuck Schumer continuă pe acest drum, vor pune în mare pericol țara noastră și vor genera o furie teribilă. Nu vreau violență deloc”, a precizat Trump înainte de a se urca în elicopterul prezidențial.
  
El a continuat să vorbească despre evenimentele recente și înainte de a se urca în avionul „Air Force One”, mai ales despre cenzurarea sa pe rețelele de social media în urma protestului din 6 ianuarie de la Capitoliu. El a demontat acuzațiile nefondate cum că ar susține violențele și i-a îndemnat și pe susținătorii lui să le evite.  

„Consider că marile companii tehnologice fac un lucru abominabil pentru țara noastră și țării noastre. Și cred că aceasta este o greșeală cu efecte catastrofale asupra lor. Ele dezbină și sunt dezbinatoare și demonstrează ceva ce eu am prezis de mult timp. Am prezis de mult timp, dar nimeni nu a luat vreo măsură”, a subliniat președintele american în exercițiu.

„Asta îi face și pe alții să acționeze la fel, provocând, astfel, multe probleme și mult pericol. (...) Dar mereu există o modalitate de a riposta când ei se poartă așa. Nu am mai văzut niciodată atâta furie cum văd acum, iar acest lucru este îngrozitor”, a adăugat acesta.

„Și trebuie să evitați mereu violența. Și avem o susținere enormă. (...) Avem probabil o susținere cum nu a mai văzut nimeni până acum. Dar trebuie tot timpul să evităm violența”, a punctat Donald Trump, dezamorsând astfel acuzațiile inventate de tabăra democraților, cum că el ar alimenta o „insurecție” violentă.

Întrebat fiind care este rolul/responsabilitatea lui în ceea ce s-a întâmplat la Capitoliu, președintele a răspuns: 

„Deci, dacă îmi citiți discursul - și mulți oameni au făcut acest lucru, și am văzut asta atât în ziare, cât și în presă, la televizor - s-a analizat, iar oamenii au fost de părere că ce am spus a fost complet adecvat.

Iar dacă vă uitați la ce au spus alți oameni - politicieni la nivel înlt - legat de revoltele din vară, oribilele revolte din Portland și Seattle și în diverse alte locuri, aceea a fost o problemă reală - ce au spus ei.

Însă ei mi-au analizat discursul și cuvintele din ultimul paragraf, propoziția de final, și toți au considerat că a fost foarte potrivit”, a concluzionat Donald Trump.
 
Ajuns în Alamo, Texas, un oraș în Rio Grande Valley, lângă granița cu Mexicul, de-a lungul căreia s-a construit sub Administrația Trump zidul de 450 de mile, președintele în exercițiu a ironizat apelurile făcute de democrați către cabinetul său prin care cer să îl declare „inapt” să își îndeplinească atribuțiile, înlăturându-l de la putere în baza celui de-Al XXV-lea Amendament al Constituției SUA.

„Înainte de a începe, aș dori să spun că libertatea de exprimare se află sub asediu mai mult ca niciodată.

Al 25-lea Amendament este de risc zero pentru mine, dar acesta va reveni să-l bântuie pe Joe Biden și administrația Biden. Exact ca în zicala: Ai grijă ce-ți dorești!”, a adăugat Donald Trump, referindu-se la legea prin care i se pot retrage atribuțiile președintelui pe motiv de dizabilitate, împuternicindu-l în schimb pe vicepreședinte cu puteri prezidențiale. Avertismentul lui Trump nu e tocmai o glumă, pentru că au existat voci care au acreditat ideea că, date fiind episoadele de pierdere a lucidității de către Joe Biden, Kamala Harris va fi de fapt cea care va conduce America.

Cu toate acestea, președintele în exercițiu a reamintit că „este timpul pentru pace și calm”, adăugând că respectul pentru aplicarea legii constituie fundamentul agendei MAGA (Make America Great Again!).
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews