ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Trump  s-a adresat vineri secretarului de stat din Georgia, Brad Raffensperger, într-o scrisoare în care îi cere să dezvăluie rezultatele alegerilor din cauza unor rapoarte recente privind discrepanțe de vot găsite în rândul a aproximativ 43.000 de voturi prin vot prin corespondență numai în cadrul comitatului DeKalb, arată RSBN.

De asemenea, el i-a criticat pe Raffensperger și pe guvernatorul Brian Kemp că fac un "deserviciu enorm" statului Georgia și restului țării pentru că nu fac suficient de mult pentru a investiga eventualele rapoarte de fraudă electorală.

Președintele Trump a afirmat în scrisoare că cele peste 43.000 de buletine de vot prin corespondență au încălcat "regulile privind lanțul de custodie", ceea ce le face "invalide". Ceea ce a sugerat în continuare a fost și mai condamnabil. Trump a insistat să înceapă procesul de așa zisa „decertificare” (dezvăluire) și să anunțe "adevăratul câștigător" al alegerilor prezidențiale din 2020.

Trump i-a spus secretarului de stat din Georgia că numărul de voturi neregulamentare "este mult mai mare decât este necesar", pentru a modifica potențial rezultatul alegerilor din Georgia.

"Dumneavoastră și guvernatorul Kemp faceți un deserviciu enorm marelui stat Georgia și națiunii noastre - care este distrusă în mod sistematic de un președinte ilegitim și de administrația sa", a declarat președintele Trump, referindu-se la actuala administrație a lui Joe Biden. "Adevărul trebuie să fie lăsat să iasă la iveală".

Raportul pe care Trump îl menționează în scrisoare se referă la concluziile publicate de Georgia Star News. Dintre cele 61 731 de buletine de vot prin corespondență depuse în cutiile de predare-primire din comitatul DeKalb în noiembrie 2020, 43 907 buletine de vot prin corespondență, adică aproape 72%, au încălcat cerințele privind lanțul de custodie, așa cum sunt prevăzute în regula de urgență 183-1-14-1.8-.14 din Georgia de către Georgia State Election Board.

Raportul a constatat, de asemenea, că 46% din toate buletinele de vot prin corespondență, mai exact 28 194 de buletine, au fost primite în mod documentat de către registratorul electoral în ziua următoare alegerilor. Însă 26 % dintre acestea, adică 15 713 buletine de vot, nu au avut nicio oră de primire înregistrată de către biroul electoral, așa cum prevede regula de urgență din Georgia. Acest lucru înseamnă că peste 43 000 de buletine de vot prin corespondență au fost numărate ilegal, deoarece se dovedește că au încălcat în mod clar regula stabilită.

Joe Biden a fost declarat câștigător în statul Georgia cu o diferență de 11.779 de voturi.

Cele 43.907 voturi exprimate în mod incorect pun în mod clar sub semnul întrebării legitimitatea certificării la nivel de stat din noiembrie 2020 de către Raffensperger. Verificarea și investigarea mai amănunțită a acestei chestiuni nu ar trebui să reprezinte o problemă pentru secretarul de stat, având în vedere că în comitatul Fulton a avut propria sa parte de discrepanțe în ceea ce privește votanții, deoarece s-a dovedit că buletinele de vot au fost scanate de mai multe ori în timpul procesului de renumărare a voturilor după alegerile din noiembrie 2020.

Raffensperger a recunoscut anterior că incompetența de care au dat dovadă funcționarii electorali de top din comitatul Fulton ar trebui să îi determine să fie "înlăturați" imediat, deoarece "alegătorii din Fulton și oamenii din Georgia merită mai mult".

Statul Georgia merită transparență și integritate electorală, dar și restul țării merită răspunsuri. Dacă Raffensperger merge mai departe cu această investigație, s-ar putea să aflăm în curând mai multe dezvăluiri cu privire la faptul că frauda a influențat în cele din urmă alegerile prezidențiale din 2020.