ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Presa oficială- care este anti-Trump - precum și unii membri ai extremei stângi și republicani anti-Trump, îl atacă din niu pe fostul președinte Donald Trump pentru promovarea Bibliei, versiunea "Dumnezeu să binecuvânteze SUA", în timp ce acesta a precizat că America trebuie să "protejeze tot ceea ce este pro-Dumnezeu" și "să se roage din nou", relatează Breitbart.

Trump a făcut un parteneriat cu artistul country american Lee Greenwood, poate cel mai bine cunoscut pentru "God Bless the U.S.A.", încurajând americanii să cumpere un exemplar al Bibliei King James. Aceasta conține o copie a documentelor fondatoare ale SUA - inclusiv Constituția, Bill of Rights și Declarația de Independență - precum și Jurământul de credință și un "refren scris de mână la "God Bless The USA" de Lee Greenwood", potrivit site-ului.

Trump a ținut Biblia în mână într-un mesaj video pe site-ul Truth Social, anunțând că este "mândru" de parteneriatul cu Greenwood pentru această Biblie, adăugând că și-ar dori ca o "mulțime de oameni" să o aibă.

"Este un lucru foarte trist ceea ce se întâmplă în țara noastră, dar vom reuși să o schimbăm. Religia și creștinismul sunt cele mai mari lucruri care lipsesc din această țară", a spus Trump, subliniind că trebuie "să le aducem înapoi rapid".

Trump a spus că el crede că absența religiei în țară este "una dintre cele mai mari probleme pe care le avem".

"De aceea țara noastră o ia razna. Am pierdut religia în țara noastră. Toți americanii au nevoie de o Biblie în casa lor, iar eu am multe", a spus Trump, identificând-o drept "cartea sa preferată".

"Este cartea mea preferată. Este cartea preferată a multor oameni. Această Biblie este un memento că cel mai important lucru pe care îl avem pentru a readuce America la viață, pentru a face America măreață din nou, este religia noastră. Religia este atât de importantă", a spus el, prezicând că aceasta va reveni "în forță":

„În cele din urmă, nu răspundem în fața birocraților de la Washington, ci în fața lui Dumnezeu din Ceruri. Creștinii sunt sub asediu. Trebuie să protejăm conținutul care este pro-Dumnezeu. Îl iubim pe Dumnezeu și trebuie să protejăm tot ceea ce este pro-Dumnezeu. Trebuie să îl apărăm pe Dumnezeu și piața publică și să nu permitem mass-media sau grupurilor de stânga să ne reducă la tăcere, să ne cenzureze sau să ne discrimineze.”

Trump a spus că este esențial să "readucem creștinismul în viețile noastre și în ceea ce va fi din nou o mare națiune", lăudându-i pe părinții fondatori pentru că au construit America pe valorile iudeo-creștine.

"Ridicați-vă, vorbiți și rugați-vă ca Dumnezeu să binecuvânteze din nou America. Sunt mândru să susțin și să vă încurajez să obțineți această Biblie. Trebuie să facem ca America să se roage din nou. Să ne rugăm. Educați-vă. Motivați-vă și stați alături de mine și de legiunile de americani care îi cer lui Dumnezeu să binecuvânteze marea noastră națiune pentru a ne readuce marea națiune înapoi", a continuat el, îndemnându-i pe americani să cumpere Biblia pentru a "ajuta la răspândirea valorilor noastre creștine cu alții".
 
 
În mod previzibil, promovarea de către Trump a Bibliei de 59,99 de dolari a atras critici imense din partea stângii și a presei de stat.

Un comentariu de pe site-ul de extremă-stânga Salon.com a afirmat că "Bibliile lui Trump își bat joc de creștinism - și tocmai de aceea MAGA le va devora".

"Noul lor stăpân este Trump însuși", scria articolul, ironizându-i pe susținătorii creștini ai lui Trump ca fiind niște cretini fără minte.

The Washington Post a sărit și el la bord, afirmând că Trump "nu s-a ferit niciodată să își folosească numele sau asemănarea pentru a încerca să facă bani", amintind de cărțile sale de schimb digitale, de adidașii și de apa de colonie, afirmând că încearcă să "îl îmbogățească personal într-un moment în care se confruntă cu o criză de bani pe fondul problemelor sale juridice".

MSNBC a declarat că promovarea Bibliei a fost "ultima intrare pe o listă demnă de dispreț", iar Al Sharpton, de extremă-stânga, a concluzionat că promovarea Bibliilor de către Trump este ofensatoare.
 
De asemenea, fosta consilieră a lui Trump, Alyssa Farah Griffin, care este coprezentatoarea emisiunii The View, și-a exprimat dezgustul că Trump vinde Biblii de 59,99 de dolari, făcând referire la creștinii persecutați în întreaga lume.

Aceasta nu este nici pe departe prima dată când Trump a primit critici legate de Biblie, întrucât a atras reacții negative atunci când a traversat celebrul Lafayette Park în 2020, anul tulburărilor civile, și a ținut o Biblie în fața istoricei biserici episcopale St. John's, căreia protestatarii i-au dat foc.