ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american, Donald Trump, a anunțat o primă fază a acordului comercial cu China și a suspendat viitoarea majorare a tarifelor, care urma să intre în vigoare marți, dar oficiali ai ambelor părți au declarat că mai sunt multe de făcut înainte de de încheierea unui acord, transmite Reuters.

Acordul care se prefigurează, care include agricultura, piața valutară și unele aspecte ale protejării drepturilor de proprietate intelectuală, ar reprezenta cel mai mare pas făcut de cele două țări în războiul comercial din ultimele 15 luni, care a agitat piețele financiare și a încetinit creșterea economiei mondiale, informează news.ro.

După două zile de negocieri la Washington, Trump a declarat reporterilor, în prezența vicepremierului chinez Liu He, că cele două părți sunt foarte aproape să pună capăt conflictului comercial.

”Au existat multe fricțiuni între Statele Unite și China, iar acum este o sărbătoare a dragostei. Acesta este un lucru bun”, a spus președintele american. Agenția de presă chineză Xinhua a relatat că ambele părți ”au convenit să facă eforturi către un acord final”.

Trump, care dorește să arate agricultorilor americani să le apără interesele, a lăudat China pentru că a acceptat să cumpere produse agricole de până la 50 de miliarde de dolari. Dar a menținut tarifele de sute de miliarde de dolari pentru produsele din China.