ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump a fost achitat în al doilea proces absurd și fără precedent de destituire/impeachment dintr-o postură pe care a pierdut-o în urma loviturii de stat a „Marii Resetări”, din 3 noiembrie 2020. După victoria de la Senat, unde democrații l-au pus sub acuzația de „incitare la insurecție” pentru revolta regizată de la Capitoliu, din 6 ianuarie 2021, Trump devine și singurul președinte care a fost acuzat și achitat de două ori în istorie.

Majoritatea senatorilor trași de sfori l-au găsit „vinovat” pe Trump sâmbătă, într-un vot de 57-43, însă numărul a fost mai mic decât majoritatea necesară pentru condamnarea președintelui. Dacă Trump ar fi fost condamnat, Senatul i-ar fi interzis ocuparea vreunei funcții federale și posibilitatea de a candida pentru un al doilea mandat, ceea ce era ținta lor principală.

Cei șapte senatori republicani trădători, care s-au alăturat tuturor democraților în găsirea lui Trump „vinovat”, au fost: Richard Burr din Carolina de Nord, Bill Cassidy din Louisiana, Susan Collins din Maine, Lisa Murkowski din Alaska, Mitt Romney din Utah, Ben Sasse din Nebraska și Pat Toomey din Pennsylvania, informează FoxNews.

Senatorul democrat Patrick Leahy, care a prezidat procesul-mascaradă, a anunțat că votul nu a îndeplinit nevoia majorității celor două treimi și, prin urmare, Trump este „achitat de acuzație”. Achitarea înseamnă, cum am spus, că începând cu acest moment Trump are ușa deschisă pentru o nouă rundă la Casa Albă, în 2024, deși senatorii democrați au sugerat că ar mai putea încerca să-i interzică această posibilitate printr-o măsură separată, legată de cel de-al 14-lea amendament al Constituției SUA.

Până una-alta, Trump poate să-și înceapă liniștit campania și proiectele pe care le așteaptă cei 75 de milioane de americani care l-au votat la alegerile prezidențiale fraudate de mafia internaționalistă din spatele lui Biden.

ACTUALIZARE:

Prima ieșire publică a lui Trump din ultima săptămână

Al 45-lea președinte al Statelor Unite a mulțumit sâmbătă avocaților săi și senatorilor care au votat împotriva condamnării sale de punere sub acuzare.

"Vreau mai întâi să mulțumesc echipei mele de avocați dedicați pentru munca lor neobosită de susținere a justiției și apărarea adevărului", a spus Trump, citat de FoxNews. „Mulțumirile mele profunde, de asemenea, tuturor senatorilor și membrilor Congresului Statelor Unite care au susținut cu mândrie Constituția pe care o venerăm cu toții și pentru principiile legale sacre din inima țării noastre”.

El a adăugat: "Aceasta a fost încă o fază a celei mai mari vânători de vrăjitoare din istoria țării noastre. Nici un președinte nu a trecut vreodată prin așa ceva și [agresiunea] continuă, deoarece adversarii noștri nu pot uita cei aproape 75 de milioane de oameni, cel mai mare număr din toate timpurile pentru un președinte în funcție, care ne-a votat acum câteva luni. "

Trump și-a prefigurat și viitorul politic. 

"Mișcarea noastră istorică, patriotică și frumoasă de a face America Măreață din nou (Make America Great Again) abia a început", a spus el. "În lunile următoare am multe de împărtășit cu voi și aștept cu nerăbdare să continuăm călătoria noastră incredibilă, împreună, pentru a realiza măreția americană, pentru tot poporul nostru. Nu a mai existat niciodată așa ceva!", a mai spus Trump.

Anunțul integral parvenit de la Biroul lui Donald Trump, mai jos: