ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O renumărare manuală a confirmat miercuri că un comitat din statul Michigan a raportat greșit victoria candidatului Partidului Democrat, Joe Biden, în noaptea alegerilor. Renumărarea din comitatul Antrim a găsit 9.759 voturi pentru președintele Donald Trump și 5.959 pentru Biden, informează The Epoch Times Romania

Pe 3 noiembrie, oficialii comitatului au declarat că Biden a înregistrat cu peste 3.000 de voturi mai mult decât Trump. Două zile mai târziu, au spus că Trump a câștigat cu aproximativ 2.500 de voturi. O a treia schimbare a avut loc pe 21 noiembrie, Trump fiind certificat câștigător cu aproape 4.000 de voturi mai mult decât rivalul său.

Oficialii au atribuit rezultatele distorsionate erorii umane în procesul de renumărare.

Comitatul Antrim folosește mașini și software electoral produs de compania Dominion Voting Systems, care a ajuns subiect de dezbatere publică în urma scandalurilor legate de alegerile din SUA.

Un grup extern care a efectuat un audit al mașinilor a constatat că sistemul de numărare a voturilor produs de Dominion „generează în mod intenționat un număr foarte mare de erori la procesare”, determinând ca multe buletine să ajungă să fie procesate printr-un proces cunoscut sub numele de „adjudecare”.

Democrații resping aceste concluzii. Jonathan Brater, directorul alegerilor din Michigan, asistent al secretarului de stat Jocelyn Benson (democrat) a declarat în instanță că procesele informatice incriminate „sunt ușor de explicat ca proceduri de rutină pentru alegeri sau corecții ale erorilor”. 

La rândul său, Jocelyn Benson a anunțat la începutul lunii decembrie că o „limitare a riscului la zero” va fi efectuată în comitatul Antrim.

Conform rezultatelor certificate din Michigan, Biden a câștigat statul cu peste 154.00 de voturi. Michigan este unul dintre cele șapte state-cheie, cu rezultate contestate la alegeri.