ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte american Donald Trump a afirmat săptămâna trecută că Israelul "deținea literalmente Congresul" până acum aproximativ un deceniu, în timp ce astăzi "este aproape invers", conform Times of Israel.

El a făcut aceste remarci în cadrul unui interviu cu prezentatorul unui talk-show, Ari Hoffman.

"Cea mai mare schimbare pe care am văzut-o în Congres este că Israelul a deținut literalmente Congresul - înțelegeți asta - acum 10 ani, acum 15 ani. Și a fost atât de puternic. A fost atât de puternic. Iar astăzi este aproape invers", a spus Trump.

"Aveți între ei pe AOC (reprezentanta Alexandria Ocasio-Cortez) și [reprezentanta Ilhan] Omar - și acești oameni care urăsc Israelul. Îl urăsc cu pasiune - ei controlează Congresul, iar Israelul nu mai este o forță în Congres. Adică, este pur și simplu uimitor. Nu am văzut niciodată o asemenea schimbare", a continuat el.

Democrații progresiști Ocasio-Cortez și Omar au intrat în Congres abia în 2019. Ei s-au numărat printre cei 11 legislatori care nu au votat în favoarea unei finanțări suplimentare de 1 miliard de dolari pentru sistemul de apărare antirachetă Iron Dome al Israelului în septembrie (Ocasio-Cortez s-a abținut, iar Omar a votat împotrivă). Dar legislația a trecut în mod covârșitor de Cameră, cu 420 de voturi în favoarea ei. De atunci, ea a fost blocată în Senat de republicanul Rand Paul.

"Și nu vorbim despre o perioadă foarte lungă de timp, dar cred că știți exact ce vreau să spun. Aveau o astfel de putere, Israelul avea o astfel de putere - și pe bună dreptate - asupra Congresului, iar acum nu mai are. Este incredibil, de fapt", a susținut Trump.