ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump a denunțat cu fermitate data stabilită de un judecător pentru începerea procesului său federal la Washington cu privire la presiunile electorale din 2020, calificând decizia „ingerință electorală” în alegerile prezidențiale din 2024, relatează AFP, potrivit Cotidianul.

Într-o postare pe rețeaua sa Truth Social, fostul președinte, candidat la alegerile primare republicane, l-a acuzat pe judecător că îl „urăște pe Trump” și a anunțat ca va depune recurs.

Un tribunal federal american a decis că procesul de la Washington împotriva fostului președinte Donald Trump privind încercările sale de a inversa rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA din 2020 va începe la data de 4 martie 2024, notează Reuters și AFP.

Anunțul a fost făcut de către judecătoarea Tanya Chutkan, care va conduce dezbaterile. Procurorul special Jack Smith propusese ca procesul contra lui Donald Trump să înceapă la 2 ianuarie 2024, însă judecătoarea a apreciat că răgazul este prea scurt.