ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Trump l-a criticat marți, de la Mar-a-Lago, pe procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, la doar câteva ore după ce a pledat nevinovat pentru falsificarea documentelor de afaceri legate de presupusele plăți făcute înainte de campania prezidențială din 2016, spunându-le susținătorilor că "nu a crezut niciodată că așa ceva se poate întâmpla în America", relatează Fox News.

Trump a fost pus sub acuzare marți la New York pentru 34 de capete de acuzare de falsificare de registre comerciale de gradul întâi. Trump a pledat nevinovat la acuzații. 

Judecătorul nu a impus un ordin de tăcere, astfel că Trump a fost liber să facă remarci despre acest caz marți seară, când s-a întors la Mar-a-Lago.

"Nu am crezut niciodată că așa ceva se poate întâmpla în America. Nu m-am gândit niciodată că s-ar putea întâmpla", a declarat Trump marți seară. "Singura crimă pe care am comis-o este aceea de a apăra fără teamă națiunea noastră de cei care caută să o distrugă".

"Încă de la început, democrații mi-au spionat campania - amintiți-vă că m-au atacat cu un atac de investigații frauduloase Rusia, Rusia, Rusia; Ucraina, Ucraina, Ucraina; farsa de punere sub acuzare numărul unu; farsa de punere sub acuzare numărul doi; raidul ilegal și neconstituțional de la Mar-a-Lago chiar aici; minciuna la tribunalul FISA; FBI și Departamentul de Justiție care îi urmăresc neîncetat pe republicani; modificările judiciare necontestate ale legilor electorale prin necercetarea aprobărilor din partea legislativelor statelor", a spus Trump. 

Trump s-a referit la ancheta inițială a FBI, pe atunci consilier special Robert Mueller, pentru a stabili dacă el și membrii campaniei sale din 2016 au colaborat cu Rusia pentru a influența alegerile prezidențiale. După aproape doi ani, ancheta lui Mueller nu a adus nicio dovadă de conspirație sau coordonare penală din partea campaniei lui Trump.

Trump s-a referit, de asemenea, la acuzațiile sale. Trump a fost primul președinte din istoria Statelor Unite care a fost pus sub acuzare și achitat de două ori. El a detaliat, de asemenea, o serie de alte investigații care i-au umbrit administrația. 

Dar Trump, marți seară, l-a acuzat pe procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, că este un "procuror susținut de Soros" care "a făcut campanie pe faptul că îl va prinde pe președintele Trump".

"Un procuror districtual local eșuat care acuză un fost președinte al Statelor Unite pentru prima dată în istorie pe o bază despre care fiecare expert și analist juridic a spus că nu există niciun caz - nu există niciun caz", a spus Trump. "Dar este mult mai rău decât atât, pentru că el știa că nu există niciun caz".

Trump i-a cerut lui Bragg să "demisioneze" după ce a "divulgat" presei detalii ale actului de acuzare înainte ca acesta să fie desecretizat marți.

Trump a continuat să îl acuze pe judecătorul care prezidează cazul său ca fiind un "judecător care îl urăște pe Trump", iar pe soția lui Bragg ca fiind o "soție și o familie care îl urăște pe Trump și a cărei fiică a lucrat pentru Kamala Harris". 

Discursul fostului președinte și al candidatului republican la alegerile prezidențiale din 2024 a venit după inculparea sa fără precedent de marți, la New York. 

Acuzarea a susținut că Trump "a falsificat în mod repetat și fraudulos registrele de afaceri din New York pentru a ascunde un comportament criminal care a ascuns informații dăunătoare publicului votant în timpul alegerilor prezidențiale din 2016".

Procurorii federali din Districtul Sudic din New York au renunțat să îl acuze pe Trump în 2019 în legătură cu plățile făcute actriței de filme pentru adulți Stormy Daniels și fostului model Playboy Karen McDougal. Comisia Electorală Federală a renunțat, de asemenea, la investigația sa în această chestiune în 2021.

Trump s-a predat la biroul procurorului districtual din Manhattan și a fost pus sub acuzare marți după-amiază, după ce a fost pus sub acuzare de un mare juriu din Manhattan săptămâna trecută.

Bragg susține că Trump a falsificat registrele de afaceri din New York pentru a "ascunde informații dăunătoare și activități ilegale de alegătorii americani înainte și după alegerile din 2016".

Fostul președinte a continuat prin a oferi o descriere punct cu punct a fiecărei anchete în care este vizat în prezent.

Trump s-a apărat în fața acuzațiilor din cadrul anchetei avocatului special Jack Smith. Smith investighează presupusa manipulare defectuoasă de către Trump a unor documente clasificate la Mar-a-Lago.

"Sistemul nostru de justiție a devenit lipsit de lege", a spus Trump. "Îl folosesc acum, pe lângă orice altceva, pentru a câștiga alegerile".

Trump a luat-o la rost pe Hillary Clinton, care "a scăpat de 33.000 de e-mailuri".

"Asta a fost în regulă", a spus Trump.

Trump l-a criticat pe Smith ca fiind un "procuror special lunatic". 

De asemenea, fostul președinte l-a criticat pe președintele Biden, care este și el anchetat de un avocat special pentru presupusa sa manipulare defectuoasă a unor documente clasificate, și a afirmat că documentele pe care le deținea la Mar-a-Lago au fost declasificate.

"În calitate de președinte, am dreptul să declasific documente. Dacă le iau cu mine, este declasificare automată", a declarat Trump, adăugând că Biden a fost vicepreședinte și a spus că acesta "nu avea absolut niciun drept de a le declasifica".