ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Biden a stârnit furie declarând ziua de 31 martie "Ziua vizibilității transsexualilor", care în acest an a picat duminica Paștelui, Trump i-a cerut președintelui să-și ceară scuze pentru o asemenea ”blasfemie”, relatează FOX.

Secretarul național de presă al lui Trump, Karoline Leavitt, a calificat drept "îngrozitor și insultător" faptul că Biden "a proclamat în mod oficial duminica Paștelui drept "Ziua vizibilității transsexualilor"".

Leavitt a spus că anunțul președintelui este un exemplu al "asaltului de ani de zile al administrației Biden asupra credinței creștine".

"Cerem campaniei eșuate a lui Joe Biden și Casei Albe să prezinte scuze milioanelor de catolici și creștini din America care cred că ziua de mâine este destinată unei singure sărbători - Învierea lui Iisus Hristos", a spus ea.

În timp ce 31 martie a fost desemnată pentru a onora mișcarea transsexualilor încă de când Biden a preluat funcția, anul acesta cade în Duminica Paștelui, una dintre cele mai importante zile pentru creștini, deoarece aceștia sărbătoresc Învierea lui Iisus Hristos. 

"De Ziua vizibilității transsexualilor, onorăm curajul și contribuțiile extraordinare ale americanilor transsexuali și reafirmăm angajamentul națiunii noastre de a forma o Uniune mai perfectă - în care toți oamenii sunt creați egali și tratați în mod egal pe tot parcursul vieții lor", se arată în comunicatul difuzat de Casa Albă.

"Astăzi, trimitem un mesaj tuturor americanilor transsexuali:  Sunteți iubiți.  Sunteți ascultați.  Sunteți înțeleși.  Voi aparțineți.  Voi sunteți America, iar eu și întreaga mea administrație vă susținem", a continuat acesta.
 
"ACUM, PRIN urmare, eu, JOSEPH R. BIDEN JR., președintele Statelor Unite ale Americii, în virtutea autorității cu care am fost investit prin Constituția și legile Statelor Unite, proclam prin prezenta 31 martie 2024, Ziua vizibilității transsexualilor."