ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte american Donald Trump și 18 dintre aliații săi au fost inculpați penal în statul Georgia pentru că au plănuit să anuleze înfrângerea sa în alegerile din această țară în 2020, potrivit CNN.

Actul de acuzare, dezvăluit luni, este al patrulea caz penal împotriva lui Trump și al doilea din această lună în care se afirmă că acesta a încercat să submineze rezultatele alegerilor prezidențiale americane din 2020.

Printre ceilalți inculpați se numără Mark Meadows, fostul șef de cabinet al lui Trump la Casa Albă, și avocații Rudy Giuliani și John Eastman.

Acuzațiile, formulate de procurorul districtului Fulton County, Fani Willis, provin dintr-o anchetă care a început la scurt timp după publicarea unei înregistrări a unei convorbiri telefonice din 2 ianuarie 2021 între Trump și secretarul de stat din Georgia, Brad Raffensperger, în care președintele de atunci a sugerat că Raffensperger ar putea "găsi 11.780 de voturi".

Acest număr de voturi ar fi fost suficient pentru a-l depăși pe contracandidatul său la președinție, Joe Biden.
 
Fostul președinte Donald Trump a afirmat într-un interviu acordat luni seara la Fox News că acuzațiile formulate împotriva sa în Georgia sunt "de inspirație politică".

"Această acuzație de inspirație politică, care ar fi putut fi adusă cu aproape trei ani în urmă, a fost făcută pe măsură pentru a fi plasată chiar în mijlocul campaniei mele politice", a declarat Trump pentru Fox News.

Trump a declarat că procurorul districtului Fulton County, Fani Willis, "ar trebui să se concentreze pe oamenii care au fraudat alegerile prezidențiale din 2020, nu pe cei care cer un răspuns cu privire la ceea ce s-a întâmplat". 

"La fel cum ea a permis ca Atlanta să se ducă în iad, cu toate crimele și violențele sale, la fel și Joe Biden a permis ca Statele Unite ale Americii să se ducă în același loc, cu milioane de oameni care ne invadează țara, inflație, economie proastă, lipsă de energie și lipsă de respect în întreaga lume", a declarat Trump pentru Fox News Digital.

Aceasta este cea de-a patra acuzație cu care se confruntă Trump. Fostul președinte, care este actualul favorit al republicanilor pentru 2024, a fost deja inculpat în trei cazuri separate în acest an. El neagă orice abatere în toate cazurile și spune că acestea sunt motivate politic.