ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte american Donald Trump se pregătește să își lanseze platforma de socializare TRUTH Social pe 21 februarie - de Ziua președinților - potrivit anunțului din magazinul de aplicații Apple, informează Daily Mail.

Trump a vorbit despre planurile sale de a înfrunta Big Tech încă de când a fost interzis pe Twitter și Facebook în perioada următoare asaltului din 6 ianuarie asupra Capitoliului SUA.

Între timp, unul dintre principalii lui consilieri a lansat GETTR, care a atras un mare număr de conservatori, depășind vineri pragul de patru milioane de utilizatori.

Dar Trump a anunțat, spre finalul anului trecut, că lansează Trump Media & Technology Group, având în plan un serviciu video la cerere, pe bază de abonament, numit TMTG+, care să includă divertisment, știri și programe audio, precum și o platformă de socializare.

Nu au fost dezvăluite prea multe detalii suplimentare, până în momentul în care s-a descoperit o posibilă dată de lansare pentru Truth Social în App Store. 

Scriitorii tehnici au spus că platforma seamănă foarte mult cu Twitter, pe care Trump a folosit-o intens înainte de a fi suspendat.
 
„Truth Social arată foarte mult ca o clonă a Twitter, după capturile de ecran din catalogul magazinului de aplicații al Apple”, a comentat site-ul de tehnologie The Verge.
 
„Pagina de profil prezentată într-o captură de ecran arată aproape exact ca una de Twitter, iar postările par să aibă pictograme pentru răspunsuri, redistribuiri, aprecieri și partajare”.
 
TMTG este evaluată la 5,3 miliarde de dolari.