ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Donald Trump l-a înjurat într-un interviu pe fostul premier israelian Benjamin „Bibi” Netanyahu pentru că s-a simțit trădat când fostul său aliat l-a sunat primul pe Joe Biden să-l felicite pentru victoria în alegerile prezidențiale americane încă de dinainte de a se prezenta rezultatele oficiale, și acelea trucate.

„L-a felicitat prea repede. Mai repede decât majoritatea celorlalți lideri. Nu am mai vorbit cu el de atunci. F**k him!”, a zis Trump despre Netanyahu într-un interviu publicat în exclusivitate de Axios și citat la noi și de ȘtiripeSurse.

Fostul lider american a explicat de ce s-a simțit trădat. „Nimeni nu a făcut pentru Netanyahu mai mult decât am făcut eu. Nimeni nu a făcut pentru Israel mai mult decât am făcut eu. Și prima persoană care s-a grăbit să-l felicite pe Joe Biden a fost Netanyahu. Și nu doar că l-a felicitat, a făcut-o printr-un mesaj video. Dacă vă uitați la alți lideri, au așteptat luni de zile până să-l felicite. Nimeni nu a făcut pentru Bibi ce am făcut eu. Inclusiv financiar. Le-am dat o grămadă de bani și le-am dat și soldați, am făcut totul”.

Recent, Trump a mai făcut o declarație șocantă: Israelul deținea literalmente Congresul acum zece ani, astăzi e invers. Israelul nu mai este o forță în Congres