ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Donald Trump a anunțat că este deja "imunizat" contra COVID-19, la o zi după difuzarea de către medicul său a unui scurt comunicat în care se afirma că nu mai există riscul ca Donald Trump să transmită virusul.
 
"Se pare că sunt imunizat, pentru, nu știu, poate că pentru o perioadă lungă, poate pentru o perioadă scurtă, poate pe viață. Nimeni nu știe exact, însă eu sunt imunizat", a declarat Donald Trump în timpul unui interviu telefonic pentru Fox News.

"Aveți un președinte care este imunizat (...). Aveți astăzi un președinte care nu are nevoie să se ascundă în subsolul casei sale precum adversarul său", a adăugat el, evocându-l pe candidatul democrat Joe Biden.

„Președintele este într-o formă foarte bună pentru a lupta", a adăugat Trump. "Am învins acest virus oribil al Chinei. Am trecut testul cel mai înalt, cele mai înalte standarde și sunt într-o formă excelentă. Și trebuie să vă spun că mă simt fantastic. Mă simt foarte bine".

Trump și-a apărat apoi declarațiile din prima parte a pandemiei, amintind că a fost criticat la acea vreme pentru interzicerea călătoriilor în și din China încă din ianuarie.

„Nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată, este vina Chinei”, a spus Trump, subliniind că deși au existat voci care susțineau că peste două milioane de oameni ar putea muri, numărul deceselor din SUA este acum peste 200.000. „Acum ei spun că am făcut o treabă fenomenală."