ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Donald Trump a câștigat alegerile primare republicane din Michigan, continuându-și cursa spre nominalizarea la președinția republicană, informează Breitbart.

Associated Press (AP) a anunțat cursa pentru Trump în jurul orei 21:00 ET, după închiderea ultimelor secții de votare în tot statul, semnalând că acesta l-a învins fără probleme pe singurul său adversar rămas, fostul guvernator Nikki Haley (R-SC). La ora 21:11 ET, rezultatele alegerilor publicate de New York Times îl arătau pe Trump cu 65,6% din voturi, față de 30,2% pentru Haley.

Victoria nesurprinzătoare a lui Trump pune și mai multă presiune asupra lui Haley, în condițiile în care aceasta a pierdut sâmbătă în fața celui de-al 45-lea președinte cu 20 de puncte în statul său natal, Carolina de Sud. Aceasta a urmat victoriilor răsunătoare ale lui Trump în toate celelalte competiții de nominalizare din acest ciclu, inclusiv în Iowa, New Hampshire, Insulele Virgine și Nevada.

Câmpul s-a mai subțiat marți, când pastorul Ryan Binkley a anunțat că se retrage din cursă pentru a-l susține pe Trump, lăsând-o pe Haley ca ultim concurent al lui Trump.

"Astăzi, îmi suspend campania pentru președinția Statelor Unite ale Americii și îmi ofer susținerea și sprijinul meu neclintit pentru președintele Trump", a scris Binkley într-o postare pe X.

Înaintea alegerilor de marți seară, Trump deținea un avans substanțial față de Haley, cu 110 față de 20. Diferența s-a accentuat și mai mult în noaptea de marți spre miercuri.
 
O altă lovitură majoră pentru Haley a venit duminică, când s-a raportat că Americans for Prosperity, un grup susținut de Koch, oprește cheltuielile pentru campania ei. Și, în timp ce ea se zbate înainte cu candidatura ei ”quijotică”, al 45-lea președinte a început să-și îndrepte atenția către alegerile generale. El și președintele Joe Biden urmează să facă joi un duel la granița de sud.