ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Donald Trump l-a invitat pe premierul bulgar Boiko Borisov la New York. Invitația survine după ce Trump i-a scris lui Klaus Iohannis transmițându-i că nu există posibilitatea de a se întâlni la reuniunea ONU.

„Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a primit o invitație personală din partea administrației președintelui SUA, Donald Trump, de a participa la reuniunea din cadrul celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite de la New York, din 24 septembrie”, a anunțat consilierul lui Borisov, Rumiana Băcivarova conform Novinite.bg, citată de Rador.

Declarația sa a fost făcută în contextul scandalului din ultimele zile din Bulgaria, legat de faptul că premierul, și nu președintele țării, Rumen Radev, va conduce delegația bulgară. La eveniment, Bulgaria va fi unul dintre amfitrionii summitului „Apelul global la acțiune pentru abordarea problemei mondiale a consumului de droguri”.
 
Conform unor surse citate de antena1, la începutul acestei luni președintele Statelor Unite, Donald Trump, i-a trimis o scrisoare omologului român, Klaus Iohannis, după Summitul NATO de la Varșovia, spunând că a fost nevoit să anuleze întâlnirea bilaterală din capitala Poloniei, exprimându-și speranța că se vor întâlni cât mai curând cu prima ocazie. Aceleași surse au declarat că întâlnirea nu va avea loc nici la întâlnirea ONU din septembrie, pentru că agenda lui Trump este încărcată.