Președintele american Donald Trump l-a invitat pe premierul bulgar Boiko Borisov la New York. Invitația survine după ce Trump i-a scris lui Klaus Iohannis transmițându-i că nu există posibilitatea de a se întâlni la reuniunea ONU.

„Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a primit o invitație personală din partea administrației președintelui SUA, Donald Trump, de a participa la reuniunea din cadrul celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite de la New York, din 24 septembrie”, a anunțat consilierul lui Borisov, Rumiana Băcivarova conform Novinite.bg, citată de Rador.

Declarația sa a fost făcută în contextul scandalului din ultimele zile din Bulgaria, legat de faptul că premierul, și nu președintele țării, Rumen Radev, va conduce delegația bulgară. La eveniment, Bulgaria va fi unul dintre amfitrionii summitului „Apelul global la acțiune pentru abordarea problemei mondiale a consumului de droguri”.
 
Conform unor surse citate de antena1, la începutul acestei luni președintele Statelor Unite, Donald Trump, i-a trimis o scrisoare omologului român, Klaus Iohannis, după Summitul NATO de la Varșovia, spunând că a fost nevoit să anuleze întâlnirea bilaterală din capitala Poloniei, exprimându-și speranța că se vor întâlni cât mai curând cu prima ocazie. Aceleași surse au declarat că întâlnirea nu va avea loc nici la întâlnirea ONU din septembrie, pentru că agenda lui Trump este încărcată.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de infuențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te.


Fiecare dintre voi poate contribui. Susține ActiveNews