ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conturile de Facebook și Instagram ale fostului președinte Donald Trump vor fi în curând din nou online după o interdicție de doi ani, potrivit LifeSiteNews.

Facebook și Instagram au anunțat, într-un comunicat de presă, intenția de a-l readuce pe Trump pe rețelele de socializare.

Mișcarea vine la doar o săptămână după ce avocații fostului președinte au cerut companiei să ridice interdicția asupra contului său de Facebook.
 
Scrisoarea campaniei lui Trump către Meta, potrivit NBC News, a argumentat că interdicția sa "a distorsionat și inhibat dramatic discursul public".

În comunicatul de presă de miercuri, intitulat "Încheierea suspendării conturilor lui Trump cu noi măsuri de protecție pentru a descuraja repetarea infracțiunilor", președintele Meta pentru afaceri globale, Nick Clegg, a declarat că restabilirea lui Trump va avea loc "în următoarele săptămâni", după ce compania a stabilit că "riscul grav pentru siguranța publică care a existat în ianuarie 2021 s-a diminuat suficient".

Meta Platforms, care a fost cunoscută sub numele de Facebook, Inc. până în octombrie 2021, a interzis conturile de Facebook și Instagram ale lui Trump pe 7 ianuarie, la o zi după ce Capitoliul SUA a fost invadat de manifestanți care protestau împotriva neregulilor din alegerile din 2020 și a certificării voturilor electorale. Twitter i-a urmat apoi exemplul pe 8 ianuarie, deși platforma i-a restabilit contul în noiembrie anul trecut, sub conducerea noului proprietar Elon Musk.

Cu toate acestea, revenirea conturilor de Facebook și Instagram ale lui Trump vine cu câteva avertismente, Clegg scriind că vor fi puse în aplicare "noi bariere de protecție" pentru a descuraja infracțiunile repetate".

"Ca orice alt utilizator Facebook sau Instagram, domnul Trump este supus standardelor noastre comunitare", a spus el. "În cazul în care domnul Trump postează în continuare conținut care încalcă normele, conținutul va fi eliminat și va fi suspendat pentru o perioadă cuprinsă între o lună și doi ani, în funcție de gravitatea încălcării".