ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Trump este „aproape gata” să își anunțe candidatura la președinție în 2024, potrivit reprezentantului Jim Jordan, informează Daily Mail.

„Președintele Trump, va candida din nou”, a declarat congresmanul într-un clip difuzat de jurnalista Lauren Windsor de la Undercurrent TV. 

„Crezi?”, se aude o altă persoană din conversație spunând. „Știu că da, da, am vorbit cu el ieri”, a spus Jordan, vorbind la un eveniment al Partidului Republican din comitatul Dallas, în Iowa. 

„El este pe cale să anunțe după toată această nebunie din Afganistan”, a continuat republicanul din Ohio. 

Windsor a tachinat afirmația lui Jordan pe Twitter înainte de a publica clipul. După ce a postat pe Twitter remarcile lui Jordan, un purtător de cuvânt al congresmanului a susținut că acesta nu a spus așa ceva. 

Între timp, fostul consilier al lui Trump, Jason Miller, a declarat joi că este aproape sigur că Trump va candida din nou.  

„Aș spune undeva între 99 și 100%. Cred că va candida cu siguranță în 2024”, a declarat Miller.

Fostul președinte a rămas evaziv cu privire la planurile sale pentru 2024 și chiar a afirmat că nu avea voie 'legal' să spună dacă va candida. 

Dar în august, el a făcut remarci revelatoare pentru prezentatorul Fox News Sean Hannity, care l-a întrebat dacă va candida din nou. 

„Întrucât legile privind finanțarea campaniilor electorale sunt extrem de complicate și incredibil de stupide, de fapt nu am voie să răspund la această întrebare, vă vine să credeți?” a spus Trump.

El a continuat: „Mi-ar plăcea să răspund. Dar permiteți-mi să o spun astfel, cred că veți fi fericiți și cred că mulți dintre prietenii noștri vor fi foarte fericiți. Dar de fapt nu am voie să răspund, face lucrurile foarte dificile dacă o fac”.

Trump a dezvăluit la începutul acestei săptămâni că va vizita în curând Iowa, unde se desfășoară prima adunare electorală din țară. 

Trump a apărut în emisiunea lui Todd Starnes Show, unde s-a lăudat cu mărimea mulțimii la mitingurile sale din Alabama și Ohio. „Facem mai multe”, a spus el. „Mergem în Iowa. Mergem în Georgia. Vom merge și în altele”

Alți potențiali candidați despre care se zvonește că ar putea candida au făcut deja deplasări în Iowa în acest an, printre care fostul vicepreședinte Mike Pence, fostul ambasador la ONU Nikki Haley și fostul secretar de stat Mike Pompeo. 

Republicanii care se gândesc la o candidatură în 2024 sunt blocați în incertitudine până când fostul președinte va lua o decizie, întrucât Trump este încă favorit să câștige nominalizarea în majoritatea sondajelor efectuate în rândul alegătorilor republicani.  
 
VIDEO:
 
Jim Jordan declară că Trump va candida din nou după ce se „liniștesc apele” în Afganistan