ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump începe să creadă, tot mai mult, că ancheta privind discuțiile pe care le-a avut cu președintele Ucrainei se transformă dintr-o procedură de destituire, într-o lovitură de stat.

Președintele SUA Donald Trump afirmă că, pe măsură ce află mai multe date, ajunge la concluzia că ceea ce se întâmplă în cadrul anchetei care îl vizează cu privire la discuția telefonică avută cu președintele ucrainean nu este o procedură de destituire, ci o lovitură de stat, menită să ia puterea, votul și libertățile poporului.

”Pe măsură ce aflu mai multe date, ajung la concluzia că ceea ce se întâmplă nu este o procedură de destituire, ci o lovitură de stat”, scrie el într-o primă postare pe Twitter.

Într-o a doua postare, Trump spune că scopul acestei ”lovituri de stat” este acela de a prelua puterea poporului, votul său, libertățile, ”al doilea Amendament” - referitor la dreptul de a purta arme - , religia, armata, zidul de la frontieră și toate drepturile pe care decurg din calitatea de cetățean al Statelor Unite.

Donald Trump a dat constant asigurări că discuția la telefon, din vară, cu Volodimir Zelenski nu are nimic condamnabil. ”Acest apel era perfect”, a subliniat el în Biroul Oval, acuzându-l din nou pe avertizorul de integritate aflat la originea acestui scandal că a raportat elemente inexacte.