Donald Trump începe să creadă, tot mai mult, că ancheta privind discuțiile pe care le-a avut cu președintele Ucrainei se transformă dintr-o procedură de destituire, într-o lovitură de stat.

Președintele SUA Donald Trump afirmă că, pe măsură ce află mai multe date, ajunge la concluzia că ceea ce se întâmplă în cadrul anchetei care îl vizează cu privire la discuția telefonică avută cu președintele ucrainean nu este o procedură de destituire, ci o lovitură de stat, menită să ia puterea, votul și libertățile poporului.

”Pe măsură ce aflu mai multe date, ajung la concluzia că ceea ce se întâmplă nu este o procedură de destituire, ci o lovitură de stat”, scrie el într-o primă postare pe Twitter.

Într-o a doua postare, Trump spune că scopul acestei ”lovituri de stat” este acela de a prelua puterea poporului, votul său, libertățile, ”al doilea Amendament” - referitor la dreptul de a purta arme - , religia, armata, zidul de la frontieră și toate drepturile pe care decurg din calitatea de cetățean al Statelor Unite.

Donald Trump a dat constant asigurări că discuția la telefon, din vară, cu Volodimir Zelenski nu are nimic condamnabil. ”Acest apel era perfect”, a subliniat el în Biroul Oval, acuzându-l din nou pe avertizorul de integritate aflat la originea acestui scandal că a raportat elemente inexacte.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews