ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regele Mihai a părăsit pentru totdeauna reședința din Aubonne, casa în care și-a trăit ultimii ani din viață. Fiicele lui l-au condus la Biserica Ortodoxă Greacă din Lausanne. Acolo, va mai rămâne până miercuri, ziua în care românii îl așteaptă acasă. La funeraliile din România, ar putea ajunge Prințul Charles, dar și Regina Sofia a Spaniei, informează Observator.tv.

Din locuința din Aubonne, sicriul Majestății Sale a fost purtat de patru oameni, sub ochii înlăcrimați ai principeselor Elena și Sofia. Urmează încă trei nopți de veghe, la Lausanne. Iar de acolo, Regele se va întoarce pentru totdeauna în România.

De marți, de când inima Regelui Mihai a încetat să mai bată, doi preoți au ținut slujbe seară de seară la căpătâiul Majestății sale. La ora 16, s-au rugat pentru suveran pentru ultima dată, în prezența principeselor Sofia și Elena. Custoele Coroanei Române, Margareta și Principesa Maria au plecat deja spre România pentru a se ocupa de ultimele detalii ale funeraliilor de sâmbătă.

În paralel, la Palatul Regal din Capitală, s-au făcut repetiții pentru funeraliile Regelui Mihai.

A fost adus afetul de tun pe care va fi pus sicriul Majestății Sale și care va fi tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi adus miercuri seară la Palatul Regal și va sta în Sala Tronului până sâmbătă.

După ceremonia de la Patriarhie, sicriul Majestății sale va fi dus cu trenul regal la Curtea de Argeș, unde va fi înmormântat alături de Regina Ana. La funeraliile din România sunt așteptați peste 100 de oaspeți de seamă, printre care șefi de stat sau de guvern și familii regale.