ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul Rebel News, Ezra Levant, a declarat pentru gazda FOX News, Tucker Carlson, că numeroasele acte de incendiere a bisericilor din Canada reprezintă momentul „Black Lives Matter” al națiunii canadiene și a scos în evidență tăcerea aproape desăvârșită a conducătorilor țării cu privire la aceste incendii, relatează LifeSiteNews

„Este echivalentul canadian al momentului în care Black Lives Matter incendia afaceri deținute de negri în cartierele de negri - asta nu îi ajută pe negri”, i-a spus Levant lui Carlson săptămâna trecută.

 
Descoperirea unor morminte nemarcate găsite pe terenul unor foste școli rezidențiale, acum închise, administrate cândva de Biserica Romano-Catolică și finanțate de Guvern în unele părți ale Canadei, a fost intens mediatizată, iar acum aproape 40 de biserici, majoritatea catolice, au fost fie incendiate, fie vandalizate de activiștii de extremă stângă deghizați în apărători ai indigenilor.

O hartă online publicată de True North News indică adresele acestor lăcașuri de cult.

„Dintr-o dată, Canada seamănă izbitor cu Uniunea Sovietică”, a afirmat Carlson.

„Vi se pare că exagerăm puțin? Ei bine, în ultimele zile au incendiat biserici catolice și anglicane. Sunt grupări de stânga. Dar conducătorii Canadei nu condamnă incendierea bisericilor. Nu, ei aprobă incendierea bisericilor”, a continuat jurnalistul.

Levant i-a spus lui Carlson că majoritatea lăcașurilor de cult incendiate erau biserici ale indigenilor. Ceea ce încalcă inclusiv principiile antirasiste clamate de atacatori.

„Și, deseori, se întâmplă să fie vorba de vandali albi în stil Antifa... care se filmează în timp ce profanează o biserică. Iar problema este că de la vârf fie se tace, fie se oferă sprijin tacit”, a spus Levant.

Levant a adăugat că este „reticent în a folosi cuvântul Kristallnacht („Noaptea de cristal”), în legătură cu incendierile de biserici din Canada.  

„[Noaptea de cristal] a fost o precursoare a Holocaustului. Evident, nu suntem încă atât de departe, dar cum poți numi aceste acțiuni de vandalizare sau incendiere sistematică a zeci de lăcașuri de cult?”

Noaptea de cristal a însemnat incendierea sinagogilor, caselor, întreprinderilor, școlilor și spitalelor evreiești din Germania, în 1938, de către naziști, fapt ce a determinat numeroase decese și închiderea a mii de evrei în lagăre de concentrare; acesta a fost doar începutul unor acțiuni care au culminat cu uciderea a milioane de evrei în Holocaust.

Premierul canadian, Justin Trudeau, a așteptat săptămâni întregi până să ia act de vandalizarea bisericilor, iar când a vorbit, în sfârșit, a spus că este „de înțeles” că bisericile au fost incendiate, afirmând, totuși, că este ceva „inacceptabil și greșit”.

La începutul lunii iulie, Gerald Butts, un fost consilier și prieten apropiat al lui Trudeau, a fost criticat pentru că a spus, la rândul lui, că recenta serie de incendieri și acte de vandalism asupra bisericilor, majoritatea catolice, ar putea fi „de înțeles”.

Carlson i-a criticat atât pe Butts, cât și pe Harsha Walia, directoarea executivă a Asociației pentru Libertăți Civile din Columbia Britanică (BCCLA). Walia a stârnit recent valuri de furie online după ce a îndemnat în mod deschis la violență împotriva parohiilor catolice, scriind pe Twitter: „Dați-le foc la toate”.

Carlson a spus despre Walia: „Șefa Comisiei pentru drepturile civile din Columbia Britanică cere să se dea foc la toate. Vreau să spun că această persoană pare a fi o nebună periculoasă. Ce se întâmplă?”.

Levant i-a răspuns lui Carlson menționând că Walia nu a fost demisă încă pentru comentariile sale și că multe dintre bisericile care au fost incendiate au fost ale unor congregații de indigeni, care au cerut ca bisericile lor să nu fie incendiate. Este absolut lipsit de logică să fie arse biserici ale indigenilor de militanții care cer dreptate pentru copiii indigenilor care ar fi avut de suferit în fostele școli-internat, mișcările antirasiste dedându-se, în acest caz, la acțiuni care pot fi interpretate nu doar ca anti-religioase, ci și implicit anti-rasiste.