ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În primul său discurs după ce a părăsit Fox News, Tucker Carlson nu s-a abținut atunci când a vorbit despre ceea ce el consideră a fi problemele care subminează America - lipsa adevărului în peisajul media și o diviziune națională "fabricată", notează Epoch Times.

"Cred că sunt probabil primul șomer care a fost invitat vreodată să vorbească", și-a început discursul după ce a fost aplaudat în picioare timp de 15 secunde de o sală plină la Oxford Performing Arts Centre, cu o capacitate de 1.215 locuri, joi.
 
 
"Când am acceptat acest discurs... nu mi-am dat seama cât de mult timp liber voi avea", a glumit el.

"Politica americană ar trebui să fie concepută pentru a îmbunătăți viețile oamenilor, dar care este de fapt scopul ei?", a spus el. "În timp ce suntem îngrijorați de aceste mari probleme abstracte din locuri îndepărtate, sau pretinzând că putem controla vremea sau orice altceva pretindem, există copii cu dizabilități de dezvoltare care au părinți îmbătrâniți, iar părinții sunt legitim îngroziți de ceea ce se va întâmpla când vor muri."

Dar el a spus că ideile promulgate în sfera publică nu sunt doar irelevante pentru preocupările de zi cu zi ale americanilor și concepute pentru a diviza.

"Încep să cred cu adevărat că diviziunile pe care le vedem în societatea noastră sunt destul de mult fabricate", a spus Carlson, adăugând că un exemplu în acest sens este ideea de rasism.

"Primul mandat al lui Obama a fost modul în care urma să trecem peste rasă. Nu am votat pentru el, dar toți cei pe care îi cunoșteam erau entuziasmați, la fel și eu", a spus Carlson. "Alegem un tip cu care nu sunt de acord, dar ajungem în punctul în care nu ne mai scotocim în crustă și mergem înainte ca o singură țară. De ce nu aș fi pentru asta? Ca și creștin, am fost total pentru asta".

Dar acest lucru s-a schimbat în al doilea mandat al lui Obama, a spus el: "Oh, nu, nu suntem post-rasiali. Vom vorbi doar despre rasă și ne vom face să ne urâm unii pe alții pe bază de rasă".

"Nu cred că majoritatea americanilor se urăsc între ei pe baza diferențelor etnice", a adăugat el. "Cred că o mare parte din asta este doar o minciună, de fapt, menită să distragă atenția oamenilor."

O cauză a acestei diviziuni, a deplâns Carlson, este ceea ce el a observat a fi "propaganda" publicată de "majoritatea covârșitoare" a presei americane.

"De ce nu numai că nu abordează problemele care contează? Ci se cam străduiesc să le ignore?". s-a întrebat Carlson. "Ei nu au nicio idee că economia se prăbușește, serios? Cum poți să nu știi asta? Nu avem nicio idee că ne luptăm în mod activ cu Rusia într-un război?".

"Cred că la un moment dat, trebuie să spui lucrurilor pe nume - și anume că mint", a spus el. "Și minciuna cu un scop foarte specific, care este acela de a-ți distrage privirea, de a-ți îndepărta atenția de la lucrurile care contează. Aceasta nu este o acoperire de știri. Este doar propagandă clasică".

"Primul efect este, într-un fel, sfârșitul democrației", a spus el. "Întreaga idee a democrației se bazează pe înțelegerea faptului că oamenii care votează vor avea anumite cunoștințe despre ceea ce votează - care sunt problemele reale - vor fi cetățeni informați."

Dar atunci când industria media exclude în mod colectiv problemele care contează, cum ar fi criminalitatea, imigrația și economia, populația devine neinformată, ceea ce subminează o parte fundamentală a democrației. Răul adus de industria media este agravat de lipsa de autenticitate din partea întregului guvern federal, inclusiv a politicienilor din ambele partide politice, a declarat Carlson.

"Dacă nici măcar nu pot să vă spună adevărul despre o boală transmisibilă care ucide oameni, înseamnă că de fapt vă mint în această privință", a adăugat el. "Nu puteți crede nimic. Ei bine, asta este foarte derutant. Aceasta este de fapt o formă de haos, care este singura condiție pe care oamenii nu o pot gestiona", a spus el.

Acest haos, a adăugat el, subminează credința americanilor în procesul democratic, pregătește terenul pentru o divizare și mai mare și duce la un fel de înrobire a populației, a spus Carlson.

"Dacă poți controla creierul cuiva și îl poți face să spună: "Chiar trebuie să port o mască în interiorul mașinii mele, singur, pentru a mă proteja - dacă poți face ca cineva să ajungă în acel loc în care se urcă în Subaru-ul său și își pune instinctiv o mască cu geamurile ridicate, atunci ai câștigat", a spus Carlson. "I-ați învins... în înrobirea oamenilor, luându-le alegerea și, astfel, demnitatea lor, cu adevărat umanitatea lor.

"Acesta este scopul, evident".
 
Antidotul la acest lucru, a spus Carlson în discursul său, este să căutăm adevărul - reluând o declarație pe care a făcut-o într-un videoclip publicat pe Twitter săptămâna trecută, la câteva zile după ieșirea sa de la Fox, că "adevărul va învinge".

"Căutați adevărul în relațiile voastre umane - întotdeauna cu umilință - conștienți de faptul că este destul de greu să ajungeți la adevărul de bază al oricărui lucru în această viață", a spus el. "Și, deși s-ar putea să nu ajungem niciodată la ceea ce este cel mai profund nivel al adevărului, putem să ne mișcăm în această direcție".

El a încurajat publicul să spună adevărul și să nu ia parte la ceea ce spune el că sunt minciunile propagate în societate.

"Putem începe prin a spune noi înșine adevărul", a spus Carlson. "Ceea ce putem controla este ceea ce facem. Iar ei pot să ne impună minciuni - nu înseamnă că trebuie să le trăim."

"Pentru că te privează de singurul lucru care contează, care este umanitatea ta, umanitatea ta dată de Dumnezeu, și te face ceva mai puțin uman."

El a încurajat apoi audiența să voteze după propria conștiință. El este pro-viață, a spus el, și votează republican din cauza poziției partidului în această privință.

În cele din urmă, a propus: "Aș spune doar ceea ce este evident - încercați să ajutați oamenii adevărați."

"Cu alte cuvinte, fie că este vorba de contribuțiile dumneavoastră caritabile, de cecurile pe care le scrieți sau de serviciile pe care le prestați, de faptele pe care le faceți... știind că există o ființă umană în carne și oase care are nevoie, a cărei viață este îmbunătățită în mod tangibil prin ceea ce faceți - asta este ceea ce este de fapt caritatea", a spus Carlson.

"Acesta ar trebui să fie rolul guvernului federal", a spus Carlson într-o notă secundară.

"Lucrul care cu adevărat - nu voi uita - care mi-a ușurat inima a fost să văd atât de oamenii care locuiesc acolo mergând pe drum... și acolo era o pereche de gemeni. Și o fată s-a întors spre mine. Fața ei era atât de radiantă. M-am emoționat când am privit-o", a spus Carlson. "M-am gândit, știți, nu prea înțeleg multe despre Dumnezeu, dar Dumnezeu este de partea acelei persoane - Dumnezeu se gândește mult mai mult la ea decât se gândește la mine. Și m-am gândit: "Wow, ce moment frumos a fost pentru mine".