ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Supremă din Colorado a luat marți o decizie fără precedent, descalificându-l pe fostul președinte Donald Trump să apară pe buletinul de vot. Această decizie este ancorată în interpretarea celui de-al 14-lea amendament al Constituției SUA, care menționează în mod expres că orice funcționar public care s-a "implicat în insurecție sau rebeliune împotriva" Statelor Unite poate fi descalificat din funcția publică.

"A fost destul de nedumeritor să privești acest lucru", a reacționat Tucker Carlson într-un videoclip viral pe care l-a postat pe X, intitulat "Sfârșitul real al democrației", potrivit Vigilant News.

Iată declarația sa, cuvânt cu cuvânt:

„Orice altceva ar fi fost 6 ianuarie, și, în unele privințe, încă nu știm exact ce a fost, nu a fost o insurecție condusă de Trump. Mulțimea nu avea arme. Nu aveau niciun plan de răsturnare a guvernului. Nimic de genul acesta nu a apărut vreodată. Și, mai presus de toate, nu Trump o conducea. El se afla la kilometri distanță, la Casa Albă în acel moment, unde a emis o declarație publică în care a făcut apel la calm și nonviolență.

Atunci de ce ne spuneau oamenii de la televizor că Trump a condus o insurecție? Aceasta era, desigur, o minciună, dar era și o minciună foarte evidentă. Așadar, în mod clar, asistam la lansarea unui subiect de discuție, cuvinte elaborate pentru un scop specific. Dar care a fost scopul?

Am primit un răspuns la această întrebare ieri, când Curtea Supremă din Colorado a decis că, deoarece a condus o insurecție, numele lui Donald Trump nu poate apărea pe buletinul de vot al statului în toamna anului viitor. Cei patru judecători liberali care au ajuns la această concluzie au citat ca justificare articolul trei din cel de-al 14-lea amendament, care a fost scris în 1868 pentru a împiedica foștii oficiali confederați să ocupe funcții. Aceasta a fost suma totală a raționamentului lor, în ciuda faptului că Donald Trump nu a fost niciodată condamnat de nicio instanță pentru insurecție. Și, deși cel de-al 14-lea Amendament nu se aplică în mod specific președinției, Donald Trump nu poate candida la președinție pentru că este un "insurecționist".

Acest lucru părea o nebunie pentru că era o nebunie. La 3.000 de mile distanță, în El Salvador, nu exista nicio îndoială cu privire la ceea ce se întâmpla. Statele Unite și-au pierdut capacitatea de a da lecții oricărei alte țări despre, citez, "democrație", a scris președintele salvadorian Nayib Bukele. Și totuși, în această țară, nimeni din stânga nu a îndrăznit să spună asta.

În schimb, dușmanii lui Donald Trump au sărbătorit. Revista The Atlantic și-a exprimat recunoștința că judecătorii nealeși au, citez, 'salvat țara de dorințele alegătorilor', pentru că, de fapt, asta este democrația.

Și apoi a fost Jena Griswold. Aceasta este secretarul de stat din Colorado. Poate că nu ați mai văzut-o până acum, dar veți recunoaște instantaneu categoria pe care o reprezintă: femei liberale nefericite în vârstă de 39 de ani, cu diplome din Ivy League și o dâră adâncă de impulsuri autoritare. Iat-o pe Griswold la MSNBC aseară, explicând că un proces juridic convențional nu mai este necesar pentru ca stânga să obțină ceea ce vrea. Gata cu procesele, dovezile sau verdictele juraților. O acuzație făcută la televizor este acum suficientă pentru a elimina un fruntaș din cursa prezidențială. Dacă Nancy Pelosi și Joe Scarborough te numesc rău, americanii nu au voie să te voteze. 

Videoclipul a revenit la Jena Griswold, care a făcut această declarație:

Uite. Cred că el a incitat la insurecție. Au existat mari semne de întrebare în jurul secțiunii a treia a celui de-al 14-lea amendament, iar Curtea Supremă din Colorado a intervenit într-un mod foarte clar, făcându-se înțeleasă. Sincer, nu am mai avut niciodată un președinte care să încerce să fure președinția și să se implice în insurecție. Așadar, acțiunile lui Trump sunt fără precedent. Curtea Supremă din Colorado a confirmat că instanța districtuală a avut dreptate, că s-a angajat în insurecție. Cred că secțiunea a treia a celui de-al 14-lea amendament trebuie să se aplice președinției, pentru că, dacă nu, este un card de ieșire din închisoare. Iar într-o țară de legi în care niciun om nu este mai presus de altul, nu putem permite ca o funcție să poată face ce vrea când vine vorba de rebeliune și apoi să poată fi așezată din nou în funcție.”

„Nimic din toate acestea nu pare foarte american”, a afirmat Carlson. „Toate acestea par a fi sfârșitul real al democrației.”